BORÇLU ESNAFA BÜYÜK FIRSAT

10 Kasım 2014 21:17
Videoyu Aç BORÇLU ESNAFA BÜYÜK FIRSAT
A
a

Çorum Defterdarı Ali Sormaz, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç’a iade-i ziyarette bulundu.

Ziyarette konuşan Defterdar Ali Sormaz, Torba Yasa konusuna da değinerek, 11 Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe giren kanunla birlikte, 30 Nisan 2014 tarihi ve öncesi borçları kapsayan amme alacakları için yapılacak düzenlemeden yararlanmak isteyenlerin 1 Aralık 2014 tarihine kadar müracaat etmesi gerektiğini söyledi.

Ay sonuna kadar mükellefleri borçlarını yapılandırmaya davet eden Sormaz, 30 Nisan 2014 tarihi ve öncesini kapsayan vergiler ve cezaların 6-9-12 ve 18 eşit taksitler halinde yeniden yapılandırılabileceğini, faiz oranlarının Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) üzerinden hesaplanacağını açıkladı.

Ödeme ihlalleri konusuna da açıklık getiren Ali Sormaz, 2014 yılında 1 taksitin geciktirilebileceğini, 2015 yılında ise en fazla iki taksitin geciktirilme imkanı bulunduğunu, söz konusu geciken taksit ödemelerinin en son taksit ödemesinden sonra yeniden hesaplanacak gecikme oranları ile birlikte takip eden ilk ayda ödenmesinin zorunlu olacağını sözlerine ekledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç ise, borcu olan tüm esnaf ve sanatkarlara seslenerek, yapılandırma fırsatını kaçırmamalarını tavsiye etti. Böyle bir yapılandırmanın belki 5 belki de 10 yılda çıkacağını veya hiç çıkmayabileceğini kaydeden Kılıç, esnafa borçlarını yapılandırma fırsatı veren ve borçlu esnafa rahat bir nefes aldıran hükümet yetkililerine de teşekkür etti.

Ziyarette ÇESOB Başkan Vekili Recep Gür, Birlik Yönetim Kurulu üyeleri Duran Ongu, Ömer Latif Akdağ, Lütfi Barut ve Necmettin Uzun ile Fırıncılar ve Simitçiler Odası Başkanı Adem Çıkık, Yorgancılar ve Döşemeciler Odası Başkanı Erdoğan Çerikçi, Kalaycılar ve Hırdavatçılar Odası Başkanı Sedat Ek, Ayakkabıcılar ve Kunduracılar Odası Başkanı Hasan Coşgun, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mustafa Köse ve Birlik Genel Sekreteri Yakup Arslan da hazır bulundu.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam