Bunlar sendikacı değil, bir menfaat örgütüdür

27 Mayıs 2014 17:10
Videoyu Aç Bunlar sendikacı değil, bir menfaat örgütüdür
A
a

Türk Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Mahmut Alparslan, bazı sendikaların kendi mevki ve makamlarını kullanarak, yakın çevrelerini belli makamlara getirdiklerini söyledi.

Türk Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Mahmut Alparslan dün yönetim kurulu üyelerinin de katılımı ile basın toplantısı düzenledi.


<img data-cke-saved-src="http://www.corumgazetesi.com.tr/images/images/dgfhg.JPG" src="http://www.corumgazetesi.com.tr/images/images/dgfhg.JPG" width="99%" height="300" bunlar="" sendikacı="" değil,="" bir="" menfaat="" &ouml;rg&uuml;t&uuml;"="" title="Bunlar sendikacı değil, bir menfaat örgütü" style="border: 1px solid rgb(204, 204, 204); padding: 5px;">

Türk Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Mahmut Alparslan, bazı sendikaların kendi mevki ve makamlarını kullanarak, yakın çevrelerini belli makamlara getirdiklerini söyledi.
Bu davranışlarda bulunanların sendikacı değil menfaat örgütü olduğuna işaret eden Alparslan, “Baktığımızda sendikacılığı hak arama ve hukuk mücadelesi olarak lanse edenlerin riya ve çaresizlikleri yüzlerinden okunmaktadır. Allaha şükür bugüne kadar hiçbir zaman taşıdığımız sorumluluğun ve makamımızı kendi kendimiz ve yakınlarımızın lehine kullanmadık. Ancak bugün gazetelerde boy göstererek sendikacılık yaptığını iddia edenler sendikal başarıdan bahsedenlerin kendilerinin ve yakın çevrelerinin hangi makamlara hangi olmayan sınav ve başarılarla atandığını açıklamaları lazımdır” dedi.



Alparslan toplantı da üye sayılarının her geçen gün arttığına işaret ederek şu açıklamalarda bulundu: “2013-2014 Yetki Sürecinin sonuçlarını Kamu Oyunun değerli kamu çalışanları ile paylaşarak bir kez daha her şart altında sendikal süreci başarılı bir şekilde yürüten Türk Eğitim-Sen Çorum Şubesi olarak üyelerimizin bizlere olan güveni ve desteğinin gururunu sizlerle paylaşmak istiyorum.
2013-2014 yetki sürecinde Türk Eğitim Sen olarak bir önceki yıla oranla üye sayımızı arttırarak merkezde aldığımız yetkiyi farkı arttırarak devam ettirmekteyiz. Bugünkü mutabakat metnine baktığımızda merkezde 1071 olan üye sayımızı 1100’e, Hitit Üniversitesinde 155 olan üye sayısını 200’e yükselttik. Toplamda ise geçen yıl 2 bin 260 olan üye sayımızı bu yıl 2321 sayısına taşıdık.
Baktığımızda geçen yıl malum sendikayla olan aramızdaki üye sayısı 218 iken bu sene 185’e düşmüştür.
Öncelikli olarak kurulduğu günden bu yana istisnasız olarak istikrarlı ve sürekli yakaladığı büyüme trendini bu yılda devam ettiren Türk Eğitim Sen Çorum Şubesi olarak bizlere bu gururu yaşatan başta bizlere destek veren üyelerimize bulunduğu yerde bizleri temsil etme ötesinde haklarımızı ve onurumuzu korumak, adaletsizliğe ve hukuksuzluğa, haksızlığa dur demek için gece gündüz can siperhane çalışan okul işyeri temsilcilerimize bizlerin uç beyleri olan fedakar bir o kadarda gurur ve şeref abidesi olan her türlü baskı ve tehdide boyun eğmeyen değerli ilçe temsilci ve yönetim kurulu üyelerimize bizlerle her alanda yetki sürecini omuzlayan çok değerli hanımlar komisyonu başkan ve üyelerine sendikamıza zaman ve mekan mefhumu olmadan ailelerinden ve özel hayatlarından fedakarlık ederek aldıkları görevi her şartlar altında başarıyla yerine getiren değerli yönetim kurulu üyelerimiz ve bu fedakarlığın gönüllü neferleri haline gelen ve haklarını asla ödeyemeyeceğimize inandığımız eş ve çocuklarına hülasa bizleri her geçen yıl daha iyiye daha ileriye taşıyan tüm Çorum Kamu-Sen başkan ve yönetim kurulu üyelerine ve Türk Eğitim-Sen camiasına sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunarım.
Sendikacılığı: milletinin tarihi ve manevi değerlerine sahip çıkmak çalışanların hak ve hukukunun kendi menfaatlerinin üzerinde tutmayı ilke edinen, bizim ilkemiz önce ülkemiz şiarı ile yola çıkan sendikamız hem toplumumuz hem de çalışanlarımız tarafından hak ettiği değeri kazanmaya devam etmektedir.
Sendikacılığı siyasal ve kişisel rant devşirmek, kendilerine veya yakınlarına menfaat sağlamak olarak algılayan sendikal değerleri siyasi ikbal ve geleceklerine makam ve mevkiye dönüştürme adına kurgulanan sendika anlayışının mensubu olanların bir kez daha hüsrana uğradığını görüyoruz ilimizde de maalesef.
Değerlerinin savunulduğunu yaptığını iddia eden ancak menfaat çetesi haline gelenler dün alanları birlikte paylaştıkları insanları bugün ihanetle haşaşilikle örgütcülükle suçlamaktan hiç utanmamışlardır. Dün okullarında çocuklarını okutmakla, programlarında boy gösterip ödül törenlerine kapılanlar bugün maalesef aynı insanların kurumlarının yanında geçmekten ağa babalarının emriyle kaçar olmuşlardır.
Baktığımızda sendikacılığı hak arama ve hukuk mücadelesi olarak lanse edenlerin riya ve çaresizlikleri yüzlerinden okunmaktadır. Allaha şükür bugüne kadar hiçbir zaman taşıdığımız sorumluluğun ve makamımızı kendi kendimiz ve yakınlarımızın lehine kullanmadık. Ancak bugün gazetelerde boy göstererek sendikacılık yaptığını iddia edenler sendikal başarıdan bahsedenlerin kendilerinin ve yakın çevrelerinin hangi makamlara hangi olmayan sınav ve başarılarla atandığını açıklamaları lazımdır.


Aksi takdirde bunların sendikacılık değil bir menfaat örgütü olduğu açıkça görülecektir. İlimizde görev yapan eski ve yeni sendika başkan ve yönetim kurulu üyelerinin kendilerinin ve yakınlarının hangi makamlara nasıl geldiklerinin hesabını vermeden milletin huzuruna çıkma hakları yoktur. Kurum değiştirerek il müdürü olanların, kurum değiştirerek müdür yardımcısı ve başhemşire olan sendika başkan eşlerinin bulunduğu kurumda bir gün bile çalışmadan kurum müdürlüğüne atanan eski sendika başkanlarının mülakatla okul müdürü yapılmak için her türlü puan oyunu yapılan yönetim kurulu üyeleri 5 yılı aşkın süre vekaleten bir kurumda müdür olarak görev yapan sözde sendika başkanları kendi isteğiyle bir ilçeye gittiği halde başkalarının aksine aynı okuluna geri nasıl döndüğü açıklanamayan sendika başkanları unutmasınlar ki aynı hayalle yaşayarak bugün bulunduğu makamları sendikal yalaka ve yardakçılığa alet edenler el etek öpme yarışına girip malum sendikaya üye yapmak için yırtınan yöneticiler; biliniz ki bu haksız ve hukuksuz davranışlarınızın hesabını bir gün sizden soracak yukarıda Allah var.


Ülkemizde ise her türlü zulme boyun eğmeden direnen size ve sizin haksızlıklarınıza rağmen satılığa ve mezata çıkardığınız makam ve mevkilere rağmen bunların hesabını sizden bir gün mutlaka soracak Türkiye Kamu Sen ve onun binlerce inanmış, güvenmiş, onurlu ve şerefli üyeleri var. Bir kez daha bizlere bu gururu yaşatan başta tüm üyelerimiz ve tüm teşkilat mensuplarımıza yönetim kurullarımıza yönetim kurulu ve şahsım adına saygı ve şükranlarımızı sunarken aklının ve gönlünün bizde olduğunu söyleyip menfaatleri ve çıkarları uğruna bedenlerini ve zihinlerini kiraya verenleri de vicdanlarına ve Allah’a havale ediyorum.”





Kaynak : www.hitittv.com/corumgazetesi
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam