Çavuşoğlu: Amerika sözünü tutmadı!

Asayiş haber 12 Ağustos 2019 09:12
Videoyu Aç Çavuşoğlu: Amerika sözünü tutmadı!
A
a

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Fırat'ın doğusuna ilişkin yaptığı açıklamada, ''Fırat’ın doğusu da PKK ve YPG’lilerden temizlenecek. Buradaki kararlılığımızda değişiklik yok. Amerika’nın bizi oyalamasına müsaade etmeyeceğiz. '' dedi...


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Amerika sözünü tutmadı!
 

AK Parti Antalya İl Başkanlığında Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen bayramlaşma törenine katılan ve dışarıda gelecek tehditlere karşı gerekli önlemleri aldıkları ifade eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fırat'ın doğusu ile ilgili süreçte de önemli adımlar attıklarını kaydetti.

''İŞTE TÜRKİYE'NİN FARKI BU''

Çavuşoğlu, ‘'Ya beraber temizleyeceğiz ya da Türkiye buraya girip teröristleri temizleyecek. Fırat'ın doğusu için böyle söylüyoruz. Afrin, Cerablus, DEAŞ'lılardan temizlendiyse Fırat'ın doğusu da PKK ve YPG'lilerden temizlenecek. Buradaki kararlılığımızda değişiklik yok. Amerika'nın bizi oyalamasına müsaade etmeyeceğiz. Bunu çok açıkça söylüyoruz. Ayrıca Amerika Münbiç konusunda sözünü tutmamış bizi oyalamıştır. Beraber onayladığımız yol haritasında Amerika üzerine düşeni yapmamıştır. Türkiye, ne söz verdiyse yapar. Güvenilir devlet ve millet olmak parayla askeri güçle olmaz. Verdiğin sözü tutup arkasında duracaksın. Ben yaparım dedin zaman da yapacaksın. İşte Türkiye'nin farkı bu. Türkiye önemli bir aktör oldu.'' İfadelerine yer verdi.


 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam