Çavuşoğlu: Türkiye tehdite papuç bırakmaz

Asayiş haber 14 Ocak 2019 14:57
Videoyu Aç Çavuşoğlu: Türkiye tehdite papuç bırakmaz
A
a

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Trump'un Türkiye paylaşımı ile ilgili, ''Biz hiçbir tehditten korkmayacağımızı söyledik. Ekonomik tehditle bir yere varılamaz Türkiye hiçbir tehdide papuç bırakmaz'' dedi...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lüksemburg Dışişleri ve Avrupa Bakanı Jean Asselborn ile Dışişleri Bakanlığı Resmi Konutu'nda ortak basın toplantısı düzenledi.

Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle;

''Stratejik ortaklar sosyal medya üzerinden konuşamaz. Güvenli bölge teklifi Sayın Cumhurbaşkanınındır. Türkiye'nin kararlılığından sonra bu fikri ortaya attılar, biz buna karşı değiliz.

''KÜRTLERİN EN BÜYÜK DOSTU TÜRKİYE'DİR''

Kürt kardeşlerimizin en büyük dostu Türkiye'dir. Kürtlerle teröristeri bir tutarak asla bir yere varamayız. Bunu ABD'li ve Avrupalı muhattaplarımıza açıklıyoruz.

Donald Trump çekilme kararını açıkladıktan sonra üzerinde baskı var. O tweet'i de iç politika için yazdı. Biz hiçbir tehditten korkmayacağımızı belirttik. Ekonomik tehditle bir yere varılamaz ve Türkiye hiçbir tehdide papuç bırakmaz. Bir taraftan ekonomik zorluklar, diğer taraftan terör tehdidi gösterildiği zaman bu millet ben aç kalırım susuz kalırım der, terörle mücadele eder.

Donald Trump'ın kullandığı bu dili doğru bulmuyoruz. Twitter üzerinden böyle bir iletişimi de doğru bulmamaktayız. Gerekli saygıyı ABD ve herkesin göstermesi lazım.

İdlib bir terör yuvası oldu ise bunun sorumlusu rejim ve onun destekçisi ülkelerdir. Daraa'dan otobüslerle teröristleri getirip İdlib'e bıraktılar. Hedefleri de belliydi bu teröristleri bahane ederek İdlib'e saldırmaktı bunu da gerçekleştirdiler.

İdlib muhturası zor da olsa başarılı bir şekilde yapılıyor. HTŞ'nin yada El-Nusra'nın İdlib'de yüzlerce noktayı ele geçirdiği söylemi doğru olamaz. Zaten büyük bir kısmı silahtan alındırılmıştır. Bunlar terör örgütü, terör örgütlerinin hedefi bellidir. Bunlarla ne yapacağımızı özellikle yabancı terörist savaşçıların durumunu da görüşmemiz gerekiyor.

''ABD İLE GÖRÜŞME NEDEN OLMASIN''

ABD Başkanı Donald Trump ile Sayın Cumhurbaşkanımız arasında telefon görüşmesi neden olmasın. Böyle iyi bir diyaloğumuz var neden Twitter üzeriden bir açıklama yapıldı onu da açıkladım. Patriot'la ilgili görüşmeler devam etmekte, FBI'ın ABD'de yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında bir heyet Ankara'ya gelmişti.

Bu çalışma grupları esasen 8 Ocak'ta Washington'da bir araya gelecekti, Bolton'ın ziyareti sebebiyle ertelendi. 5 Şubat'a davet geldi, arkadaşlarımız da gidiyor. Bugüne kadar DAEŞ'le en etkili mücadele eden ülke de Türkiye'dir. Bir terör örgütüne karşı Türkiye çarpışırken iyi diğerine karşı çarpışırken kötü. Bu kadar çok seviyorsanız alın bunları da ülkelerinize götürün.

Jean Asselborn'un açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde;

Buradaki koalisyonun DAEŞ'e karşı bir koaliyon olduğunu belirtmek isterim. Kanımca zaten çok fazla sayıda askeri operasyon düzenlendi. Türkiye güçlü bir ülke olarak Suriye'nin üzerinde çok fazla etkisi olan bir ülke. Hala diplomatik bir çözüm bulunmuş değil. Suriye'de düzen yeniden kurulduktan sonra isteyenleri ülkesine gönderebiliriz.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam