ÇESOB BAŞKANLAR KURULU TOPLANDI

21 Aralık 2014 18:26
Videoyu Aç ÇESOB BAŞKANLAR KURULU TOPLANDI
A
a

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB)’a bağlı İl ve İlçe Oda Başkanları 2014 yılı Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda bir araya geldi

ÇESOB Derviş Günday Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Başkanlar Kurulu Toplantısı’na Birlik Başkanı Yalçın Kılıç başkanlık ederken, Başkan Yardımcılığı’nı Birlik Başkan Vekili Recep Gür, Katip üyeliklerini ise Abdurrahman Uysal ve Murat Özdemircan yaptı. Toplantıda esnaf odası başkanları sorunlarını tartışma fırsatı buldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Başkanlar Kurulu’nda daha sonra gündem maddelerine geçildi. ÇESOB’un 2014 yılı faaliyetleri Birlik Genel Sekreteri Yakup Arslan tarafından okunurken, ardından kürsüye gelen bazı oda başkanları odalarının sorunları ve yapacakları projeler hakkında bilgi paylaştılar.

ODALARIN SORUNLARI DİNLENDİ

Odaların sorunlarını dinleyen ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, bugüne kadar her odaya aynı ve eşit mesafede durduklarının altını çizerken, “Esnaf odalarımızın ve oda üyelerimizin zor şartlar altında iş yaptığını biliyoruz. Onların hak ve menfaatlerini korumak ve kollamak için özveriyle çalışıyoruz. Hiç kimseye kırgın ve küs değiliz. Bizler seçilmiş insanlarız. Bugün Cumhurbaşkanı da Başbakan da seçilmiş insanlar ve bizler seçilmiş insanlara saygıda kusur etmeyiz ve yanlarında olmaya çalışırız. Sizler bizim yanımızda olur ve bizlere güç verirseniz Esnaf Odaları Birliği daha güçlü olur. Güç birlikten doğar. Birlik ve beraberliğimizi her zaman korumalıyız. Bizim eksiklerimiz var ise onları siz tamamlamaya çalışınız. Yılda bir defa toplanan Başkanlar Kurulu toplantısına herkesin katılmasını bekliyoruz. Mazeretleri dolayısıyla katılamayan arkadaşlarımız var. Ancak bundan sonraki toplantılarda mazeret kabul etmeyeceğiz” dedi.

GÜR, KÜLCÜ’NÜN SELAMINI İLETTİ

ÇESOB Başkan Vekili Recep Gür ise, geçtiğimiz günlerde Kasaplar ve Celepler Odası olarak Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü makamında ziyaret ettiklerini belirterek, Başkan Külcü’nün tüm oda başkanlarına selam gönderdiğini ve Külcü’nün bu selamını iletmeyi de kendisine bir görev olarak bildiğini ifade etti. Külcü’nün makamının tüm Oda Başkanlarına açık olduğunu dile getiren Gür, “Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü kendisiyle görüşmek isteyen tüm oda başkanlarını kabul edecek ve kendilerine öncelik tanıyacaktır. Bundan şüphemiz yoktur” dedi.

BAŞKANLAR ŞİKAYETLERİ DİLE GETİRDİ

Odalarının sorunlarını aktaran Aşçı ve Lokantacılar Odası Başkanı İsmet Çıtak, odaların gelirlerinin artırılması için kayıtsız çalışan işyerlerinin tespit edilmesini isterken, Yorgancılar ve Döşemeciler Odası Başkanı Erdoğan Çerikçi ise, muhasebecilerin yılsonu esnaftan aldıkları defter tasdik ücretlerinin yüksek olmasından dert yandı.

Hazır Elbiseciler Odası Başkanı Necati Şimşek de, oda olarak yeni bir projeye daha imza atmaya hazırlandıklarını belirterek, ÇESOB bünyesinde Proje Hazırlama Merkezi kurulmasını talep etti. Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Özkan Şanal da, her mahalleye örümcek ağı gibi örülen ulusal marketlerden dert yandı ve bu marketlerin küçük esnafı yok etmeye devam ettiğinin altını çizdi.
Toplantıda son olarak İş Sağlığı ve Güvenliği için firmaların teklifleri görüşüldü.



 

ÇESOB Başkanlar Kurulu Yalçın Kılıç (1)

ÇESOB Başkanlar Kurulu Yalçın Kılıç (2)

ÇESOB Başkanlar Kurulu Yalçın Kılıç (3)

ÇESOB Başkanlar Kurulu Yalçın Kılıç (4)

ÇESOB Başkanlar Kurulu Yalçın Kılıç (5)Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği toplantısı

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam