CHP ÇORUM İL BAŞKANI YILDIRIM BARIŞ ÇAĞRISI YAPTI

31 Ağustos 2015 18:51
Videoyu Aç  CHP ÇORUM İL BAŞKANI YILDIRIM BARIŞ ÇAĞRISI YAPTI
A
a

CHP Çorum İl Başkanı Gürsel Yıldırım, tüm insanlığın bugün için en acil ihtiyacının Barış olduğunu söyledi…

Yıldırım, “ Barış yaşadığınız hayat, oturduğunuz semt, ilçe, şehir ve ülke neresi olursa olsun tüm insanlığın bugün için en acil ihtiyacıdır” dedi.
Gürsel Yıldırım açıklamasına şöyle devam etti: “Belki de ekonomik sorunlardan, kalkınmışlık ve gelişmişlik düzeylerimizden de daha önemli, acil ve sıcak bir ihtiyaç. Kardeşin kardeşi, komşunun komşuyu, bölgenin bölgeyi, bir dinin bir mezhebin mensuplarının başka bir dini ve mezhebi hasım gördüğü ve tahammül edemediği, yaşam hakkı tanımak istemediği günlerden, yıllardan geçiyoruz.

Bombanın, silahın, katliamın adeta sıradanlaştığı, birileri tarafından sıradanlaştırılmak istendiği, nefret dilinin yaygınlaştığı, ötekileştirmenin marifet sayıldığı bir uçurumun kenarına doğru hızla sürüklenmekteyiz.

İşte böyle bir ortamda, gelecek nesillere, bugünkü ortama alternatif bir iklim bırakmak, bizim görevimiz..Çünkü, çocuklarımız yarın bizlere dönüp soracaklar; “Anne, baba..O gün ortalık toz duman içinde iken, silahlar patlarken, nefret ve kin mermileri havada uçuşurken, sen ne yaptın? “diye.
Bu dünyanın ve toplumun vicdan sahibi akıl ve izan sahibi insanları olarak, yani savaşı savunan bir avuç azınlığın karşısındaki vicdanlı çoğunluk olarak, güçlerimizi birleştirmemiz, BARIŞ!..ŞİMDİ!..diye haykırmamız gerekiyor” dedi.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam