CHP'nin 35. Olağan Kurultay'ı ertelendi

23 Haziran 2014 23:40
Videoyu Aç CHP'nin 35. Olağan Kurultay'ı ertelendi
A
a

Olağan kongrelerin dışında hemen her fırsatta olağanüstü kongrelerin de düzenlendiği ve adı bu yüzden 'kurultay partisi'ne çıkan CHP'de, bu duruma en sonunda müdahale edildi. CHP'nin olağan kongresi 1 yıl ertelendi.

CHP Parti Meclisi Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında toplandı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ekmeleddin İhsanoğlu'nu cumhurbaşkanı adaylığına önermesi nedeniyle parti içinde yaşanan krizin ardından yapılan ilk PM toplantısında resmi gündeme olağan kurultay tarihinin bir yıl ertelenmesi konusu da alındı.

KARAR ÇIKTI

Genel merkez yönetimi kurultayın bir yıl ertelenmesini istedi. Bunun üzerine Temmuz ayında yapılması planlanan 35.Olağan Kurultay 1 yıl ertelendi.

CHP 34'ncü olağan kurultayı 17 Temmuz 2012'de yapılmıştı. Tüzük gereği CHP kurultayının iki yılda bir toplanması gerekiyor ancak yine tüzük yönetime kurultayı bir yıl süreyle erteleme yetkisi veriyor.

YÖNETİMİN YETKİSİNE EKMELEDDİN ENGELİ

Tüzük bu konuda Merkez Yönetim Kurulu'na yetki veriyor. Ancak partinin yürütme organı niteliğindeki Merkez Yönetim Kurulu parti içindeki Ekmeleddin İhsanoğlu tartışmalarını alevlendirmemek gerekçesiyle bu kararı kurultaydan sonra en yetkili organ olan Parti Meclisi'ne bıraktı.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam