ÇORUM İHL ÖĞRENCİLERİ BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE YARDIM

21 Aralık 2015 14:21
Videoyu Aç ÇORUM  İHL ÖĞRENCİLERİ BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE YARDIM
www.hitittv.com
A
a

Video Haber İzle...E.Şimşek Çorum Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Bayırbucak Türkmenlerine 1 TIR dolusu gıda yardımını tekbirlerle gönderdi...

Çorum Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Bayırbucak Türkmenlerine 1 TIR dolusu gıda yardımını tekbirlerle gönderdi. 

İkinci Tır içinde yardım başladı, Öğrenciler tarafından toplanan kuru gıda yardımları, TIR’lara yüklenerek dualar eşliğinde yola çıktı. 


Okul bahçesinde düzenlenen törende konuşan İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Kır, Suriye’de 100 yıl önce Çanakkale’de yaşanan olayların yaşandığını belirterek, “Nasıl Çanakkale’de dünyanın dört bir yanından Avrupalısı, Amerikalısı, Kanadalısı geldiyse bugün de Suriye’de dünyanın dört bir yanından gelen devletler orada adeta 3. Dünya Savaşı’nı gerçekleştiriyorlar.Orada büyük bir zulüm yaşanıyor. Nasıl ki İslam ümmeti bir araya gelerek Çanakkale geçilmez dedirttiyse bizde Suriye’de yaşayan kardeşlerimizin bu zor gününde özellikle en çok sıkıntıyı yaşayan Türkmen kardeşlerimize destek olmak için okulumuzda böyle bir faaliyet başlattık”
 
Kır, kampanyaya destek veren okul öğretmenlerine, öğrencilere, sivil toplum kuruluşlarına ve kampanyaya katkı sağlayan diğer liselere teşekkür etti.
 
İHL Öğrenci Meclisi Başkanı Çağrı İslam ise, yaklaşık 3 hafta önce Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan kampanyanın hayırseverlerinde desteğiyle hedefine ulaştığını söyledi.


www.hitittv.com
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam