ÇORUM -Kamusen ve Büro-sen'den Ortak Tepki

9 Haziran 2014 22:07
Videoyu Aç ÇORUM -Kamusen ve Büro-sen'den Ortak Tepki
A
a

Türkiye Kamu Sen Çorum İl Temsilciği, Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde 2. Hava Kuvveti Komutanlığı bahçesi direğindeki Türk bayrağının indirilmesine tepki göstererek, sorumlular hakkından Diyarbakır Askeri Mahkemesine suç duyurusunda bulundu.

Türkiye Kamu Sen Çorum İl Temsilciği üyeleri, bugün Çorum Adliyesi Binası önünde bir basın açıklaması yaparak, askeri bölge içerisindeki Türk bayrağının direkten indirilmesini çok sert bir dille eleştirerek, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundular.

“KINA YAKSINLAR”

Kamu Sen İl Başkanıve Türk Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Mahmut Alparslan, her fırsatta sözde ‘çözüm sürecine’ methiye yakanların Lice’de yaşanan olayın ardından şimdi bir yerlerine kına yakması gerektiğini belirtti. Türkiye Kamu Sen olarak her fırsatta sözde ‘çözüm sürecinin’ aslında ülkeyi bölme girişimi olarak değerlendirdiklerini vurgulayan Alparslan, Diyarbakır Lice’de yaşanan bayrak indirme rezaletinin, bu tespitte ne kadar haklı olduklarını bir kere daha gözlen önüne serildiğini kaydetti. Konuşmasında her platforma sözde çözüm sürecine methiye yakan sözde aydınlara seslenen Al.parslan, “onlara tavsiyem, Lice’de yaşanan bayrak indirme rezaletinin ardından şimdi bir yerlerine kına yakmalarıdır” şeklinde konuştu.

“BAYRAK NAMUSTUR”

Türk BürosenSen Çorum Şube Başkanı Sami Çam ise yaptığı konuşmada Türk Bayrağının Türk milletinin namusu olduğunu belirterek, Diyarbakır Lice’de Türk milletinin namusunun indirilerek ayaklar altına alınmasına neden olanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti. Sami Çam, olayın askeri bir bölgede meydana gelmesi nedeniyle sorumlular hakkındaki suç duyurusunu Türk Büro Sen Genel Merkezi aracılığıyla Diyarbakır Askeri Mahkemesine yapacaklarını sözlerine ekledi. Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde yolu trafiğe kapatan grupla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ölen Ramazan Baran’ın cenaze töreninden sonra olaylar çıkmış ve yüzleri kapalı bir grup, 2. Hava Kuvveti Komutanlığı’nın bahçesinin duvarından atlayarak direkteki Türk bayrağını indirmişti.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam