ÇORUM’A 525 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ ÖĞRENCİ YURDU

28 Eylül 2014 11:52
Videoyu Aç ÇORUM’A 525 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ ÖĞRENCİ YURDU
A
a

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çorum’a ilave olarak 525 öğrenci kapasiteli yurt yapılacağını bildirdi.

Hızla büyüyen ve gelişen Hitit Üniversitesi öğrenci sayısının 15 bine ulaştığını belirten Milletvekili Salim Uslu, “Öğrenci sayısının artması yurt problemini de beraberinde getiriyor. Bilindiği üzere Çorum Merkezde modern ve günümüz şartlarına uygun hizmete açtığımız, 759 öğrenci kapasiteli Akşemseddin Erkek Öğrenci Yurdu ile kız öğrencilerimizin kullandığı 1250 kapasiteli Hitit Kız Öğrenci Yurdumuz hizmet vermektedir.

Yoğun talep üzerine öğrencilerin mağdur olmamaları için; Buhara mahallesinde 285 kişilik kız, Ulukavak Mahallesi Osmancık Caddesi’nde ise 240 kişilik erkek olmak üzere, toplamda 525 kapasiteli öğrenci yurtları, Kurban Bayramından sonra Ekim ayı sonu itibariyle, yatak, baza, dolap, mutfak malzemeleri vs. gibi tüm donanımı tamamlanarak öğrencilerimizin hizmetine sunulacaktır” dedi.
Salim Uslu, üniversitede öğrenim gören kız ve erkek öğrenciler için gerçekleştirilen yeni kiralamalar sonrası Çorum’da önemli bir ihtiyacın karşılanacağını belirterek, “Ayrıca önümüzdeki yıl merkezde ilave 1.500 öğrenci kapasiteli yurdun faaliyete geçirilmesini de planlıyoruz.

Osmancık ilçemizde ise erkek-kız olmak üzere iki blok, sosyal tesis ve danışma binası bulunan yurdumuzun inşaatı tamamlanmak üzeredir. Yurtta odalar üçer kişilik planlanmış olup, 342 yatak kapasitesi ile 8 engelli öğrenci içinde 4 ayrı oda bulunmaktadır. Sungurlu Meslek Yüksek Okulu Kampüsü içerisine ise Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 300 yatak kapasiteli Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu yapılacaktır” şeklinde bilgi verdi.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam