ÇORUM’A KADIN ELİ DEĞECEK

18 Mayıs 2015 17:34
Videoyu Aç ÇORUM’A KADIN ELİ DEĞECEK
A
a

7 Haziran’da yapılacak olan Milletvekilliği Genel seçimleri öncesi tüm adayları büyük bir heyecan sardı. Yeni Türkiye yolunda tarihi bir seçim olacak deniliyor ve bu seçimlerde partilerin seçilebilecek sırada olan kadın adayları dikkat çekiyor.

Milletvekili aday listeleri, Meclis’teki kadın temsilinde Cumhuriyet rekorunu kıracak gibi görünüyor. Partilerin 2011’de çıkardıkları milletvekili sayılarına benzer bir dağılımda kadın parlamenter sayısının 90’a yaklaşması bekleniyor.


Tüm Türkiye’de olduğu gibi bu seçim Çorum’da da tarihi bir seçim olacak. Çorum ilk kez meclise bir kadın vekil gönderecek. Kimileri Çorum kadın vekili kaldırmaz dese de, kadınların toplumdaki egemenliğinin arttığı günümüzde siyasetteki egemenliğinin de artabileceğini elbet kabul edecekler.


Çorum Ak Parti’nin üçüncü sırada meclise göndereceği isim açıklandığında herkes çok şaşırmıştı. Çeşitli tepkiler geldi Sayın Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’a. Kimi olumlu kimi olumsuz. Sayın Kurt olumsuz eleştirilerin hepsini kulak arkası ederek inandığı yolda dimdik yürümeye devam ediyor. Birileri ister kabul etsin ister etmesin Ceritoğlu, 7 Haziran’dan sonra meclise gitmeye kararlı.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam