ÇORUM ADLİYESİ ÖNÜNDE MEDYA KONSEYİNDEN AÇIKLAMA

15 Aralık 2014 14:11
Videoyu Aç ÇORUM ADLİYESİ ÖNÜNDE MEDYA KONSEYİNDEN AÇIKLAMA
ÇORUMLU YAŞAR ÜNAL AMCA KORONA'DAN ÖLMEDEN ÖNCE KENDİ VİDEOSUNU ÇEKTİ YAYINLADI.
A
a

Yusuf Çınar : Medya Konseyi Genel sekreteri Lokman Erdoğan ,Zaman Okurları, CHP İl Başkanı Cengiz Atlas’ta Çorum Adliesi önündeki protestoya destek verdi. Grup adına açıklama yapan Medya Konseyi Dermeği Genel Sekreteri Lokman Erdoğan 14 Aralık operasyonunu demokrasi tarihine kara bir leke olarak vurulduğunu söyledi.

Video'da ilk 30 saniyede ses yok...
Çorum’da adliye önünde toplanan bir grup, ’14 Aralık Operasyonu’na tepki göstererek, Kuran okudu.

Çorum’da Zaman gazetesi okurları 14 Aralık operasyonuna tepki amacıyla adliye önünde toplandı. Ellerinde Zaman gazetesi bulunan kalabalık grup, ‘Özgür basın susmaz’, ‘Demokrasinin kara günü’ yazılı pankartlar taşıdı. Gruptaki bazı kadınlar da Kuran okudu.

Zaman okurlarının eylemine CHP İl Başkanı Cengiz Atlas’ta destek verdi.  Grup adına açıklama yapan Medya Konseyi Dermeği Genel Sekreteri Lokman Erdoğan 14 Aralık operasyonunu demokrasi tarihine kara bir leke olarak vurulduğun söyledi.

Erdoğan “Hiç kimsenin özgür basını susturmaya gücü yetmeyecektir. Bu operasyon sadece Zaman gazetesine değil, demokrasiye yapılmış bir darbe operasyonudur. Bugün iktidarda olanların vermesi gereken asıl hesap 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonudur” dedi.

Zaman Gazetesi ve Samanyolu Yayın Gurubuna yapılan operasyonun kabul edilemeyeceğini belirten Erdoğan, “Makul Şüphe Yasasının onaylanmasından bir gün sonra bir medya gurubuna yapılan bu operasyon ülkemiz demokrasisine yapılan bir darbedir. Bu darbeyi kabul etmemiz, hoş görmemiz ve seyretmemiz mümkün değildir.  Bu mesele Zaman Gazetesi ve Samanyolu Yayın Grubunun meselesi değildir. Bu mesele ülkemizin demokrasi ve hukuk yolunda kararlılıkla yürüme meselesidir” şeklinde konuştu.

Zaman okurlarının eylemine destek veren CHP Çorum İl Başkanı Cengiz Atlas’ta açıklamasında 14 Aralık operasyonuna tepki gösterdi. Atlas, “Hiç kimse merak etmesin tarihler boyunca diktatörler ve despotlar kazanamamıştır. Asıl hesap vermesi gerekenler, yatak odalarından, kasalarından para çıkanlardır. Mücadelemiz hayırlı olsun. Susmayacağız susturamayacaklar” dedi.

14 Aralık operasyonunu protesto etmek için Çorum adliyesi önünde toplanan kalabalık grup basın açıklamasının ardından “Özgür basın susturulamaz” sloganları atarak dağıldı.

 

 OPERASYON (8)






 

ÇORUMLU YAŞAR ÜNAL AMCA KORONA'DAN ÖLMEDEN ÖNCE KENDİ VİDEOSUNU ÇEKTİ YAYINLADI.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam