ÇORUM AK PARTİ'DE NELER OLUYOR ?

23 Ekim 2014 19:06
Videoyu Aç ÇORUM AK PARTİ'DE NELER OLUYOR ?
A
a

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI Veysel Eroğlu Çorum'a geldi. TBMM İdare Amiri Salim Uslu meclis den izin alarak (diğer milletvekillerinin adına) katıldı.Çorum'a Büyük yatırımların sözü verildi. Ama Ak Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan ve Mustafa Köse'de Yoktu.... NEDEN Temel atma ve Akedemik yılının açılışına gelmediler ?

ELVAN ŞİMŞEK / ÖZEL HABER 

Çorum AK Parti'de Delege Seçimleri Başladı

AK Parti Çorum İl Başkanlığı'nda delege seçimi heyecanı başladı. AK Parti'de yapılan delege seçimlerine Sinop Milletvekili Koordinatör Milletvekili Mehmet Ersoy , İl Başkanı A.S.Ceylan , Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse delege seçimlerini ayrı ayrı bölgelerde kendi yönetimleriyle  izledi ve kontrol ettiler.



Çorum AK Parti'de Delege Seçimleri Başladı
 
.www.hitittv.com 7 24 saat haber Türkiye ve Çorum' da gelişen haberleri bizden takip edin.


Ak Parti'de Kongre takvimi İşliyor.Önünümdeki Ay içinde yapılacak İlçe Kongrelerinde oy Kullanacak olan Delegelerin seçimi Merkez ilçe ve merkeze bağlı köylerde, İlçelerde  delege seçim tesbiti sona erdi.

İlçe'lerin  Nüfusuna ve Partinin aldığı oy oranına göre belirlendi.Delege sayısı  mahalle bazında  seçimle ilan edilmesi gerekiyor.Ak Parti MKYK Kararı çercevesinde İlçe  kongreleri 1 Kasım 2014-31 Aralık 2015 tarihleri arasında yapılması planlanıyor .
Kongerler Hafta sonları yapılması bekleniyor.İlçe Kongrelerin tamamlanmasından sonra genel başkan Ahmet Davutoğlu'nun bazı İllerin kongrelerine katılması bekleniyor.




 

DELEGE SEÇİMİ BU KARARA GÖRE YAPILIYOR

Madde 30 - İlçe Kongresi Delege Seçimleri 

30.1 - İlçe kongresi delege seçimleri; üst kurulun kongre hazırlık talimatına göre, ilçe yönetim kurulunca hazırlanacak belli bir takvim içinde gerçekleştirilir. (Değişik:11.11.2006-Madde 1)

30.2 - Delege seçimi, köy ve mahalle ölçeğinde yapılır. İlçe yönetim kurulu; her köy ve mahallede kayıtlı parti üyelerinin listelerini, üye kayıt defterine uygun olarak ayrı ayrı hazırlayıp köy ve mahalle temsilcisi veya yönetimine gönderir. Üyelerin tanınmasını sağlayacak bilgileri içerecek şekilde, Genel Merkez üye kayıtları esas alınarak düzenlenecek bu listeler, delege seçiminden en az 15 gün önce köy ve mahallede uygun bir yerde ve ilçede ilçe binasında askıya çıkarılmak suretiyle duyurulur. Listeler, seçim yapılana kadar askıda kalır. Listelerin askıya çıkarıldığı tarih ile indirildiği tarih, askı yapılan yerlerde birer tutanakla tespit edilir.

30.3 - İlçeye bağlı belde var ise beldeye bağlı mahallelerden belde kongresi tarafından seçilecek ilçe kongresi delege sayısı belde kongresinden önce ilçe yönetim kurulunca belirlenir ve belde başkanlığına bildirilir.

30.4 - Partiye kayıtlı olduğu halde listede yer verilmeyen veya üye olmadığı halde listede yazılı olan kişilerle ilgili olarak, askı tarihinden itibaren 5 gün içinde ilçe yönetim kuruluna partili her üye tarafından itiraz edilebilir.

30.5 - İlçe yönetim kurulu, itirazı iki gün içinde karara bağlar. İtirazın kabulü halinde, listede gerekli düzeltmeyi yapar. İlçe yönetim kurulu iki gün içinde karar vermez veya kararı red şeklinde olursa, ilgili kişi 3 gün içinde il başkanlığına itiraz edebilir. İl yürütme kurulunca verilecek karar, parti içi işlemler açısından kesindir. İlçe başkanlığının bu karara uyması zorunludur. İlgili kişi, il yürütme kurulunca verilmiş kararı ibraz ederek delege seçimine iştirak edebilir. İtiraz üzerine düzeltme yapılan listeler, ilan edilir.

30.6 - Mahalle ve köy delege seçimlerinin nerede ve hangi saatler arasında yapılacağı, delege seçmen listesinin askısında belirtilir. Belli edilmiş gün ve saatte, delege seçimi yapabilmek için, kesinleşmiş delege seçmen listesinde yer alan üyelerin salt çoğunluğunun katılımı aranır. Yapılacak yoklamaya göre salt çoğunluk yok ise, aynı gün ve aynı yerde iki saat sonra hazır bulunan üyelerin katılımı ile delege seçimi yapılır. (Değişik:01.02.2003-Madde 3)

30.7 - Delege seçimleri, ilçe yönetiminin görevlendireceği kişi veya kişilerin gözetim ve denetiminde gizli oy, açık tasnif esasına göre liste yöntemi ile yapılır. Sonuç tutanağa bağlanır ve ilçe yönetim kuruluna teslim edilir. Tüzüğün 46. maddesinde yazılı esaslar, delege seçimleri hakkında da uygulanır.

30.8 - Delege seçimlerine karşı seçimden itibaren 3 gün içinde il yönetim kuruluna itiraz edilebilir. İl yönetim kurulunun vereceği karar kesindir. 30.9 - Delege seçimiyle ilgili yukarıda açıklanan her tür itirazlarda; isteği halinde, itiraz eden kişiye alındı belgesi verilir ve verilen karar kendisine bildirilir. 

 

Şimdi bütün bu yapılan delege seçimine İl başkanı A.S.Ceylan'ın  itirazı var...Genel merkez delege seçimlerinde Merkez ilçe delege listesinde İl teşkilatından da  isimlerin olmasını istiyor.Ceylan'da  kendine yakın isimleri listesinde  göremeyince  hopladı...Ceylan hangi maddelere göre itiraz ediyor.

30.7 - Delege seçimleri, ilçe yönetiminin görevlendireceği kişi veya kişilerin gözetim ve denetiminde gizli oy, açık tasnif esasına göre liste yöntemi ile yapılır. Sonuç tutanağa bağlanır ve ilçe yönetim kuruluna teslim edilir. Tüzüğün 46. maddesinde yazılı esaslar, delege seçimleri hakkında da uygulanır.

30.8 - Delege seçimlerine karşı seçimden itibaren 3 gün içinde il yönetim kuruluna itiraz edilebilir. İl yönetim kurulunun vereceği karar kesindir. 30.9 - Delege seçimiyle ilgili yukarıda açıklanan her tür itirazlarda; isteği halinde, itiraz eden kişiye alındı belgesi verilir ve verilen karar kendisine bildirilir. 

 
 Çorum' 19 Yatırım müjdesiyle gelen  Orman ve Su İşleri Bakanı  Veysel Eroğlu nun bu önemli   bir günde Çorum yatırımları için programda olmaması hem  Basın mensupları tarafından  hemde protokol  tarafından  hissedildi. Delege seçimleri  Milletvekiliği adaylığı için çok önemliydi hayat memat meselesiydi...

Ankara'da Delege seçimi milletvekiliği aday olabilmesi için güçlü bir il ilçe yönetimine ihtiyacı var Bakanı kim takarmış ,Çorum'a yatırım yapılıyor sa bana ne dercesine İl Temsilen kimse Yoktu . Sadece Rumi Bekiroğlu Müsiad Başkanı sıfatıyla ordaydı... Ahmet Sami Ceylan'ı delege sıkıntısı yaşıyor. Delege seçimlerine itirazı var .Delege listesine İl teşkilatı başkanı olarak delegerin bazılarının silinmesini yerine İl teşkilatında Kadınkollarından,Gençlik kollarından delegelerin  yazılmasını istedi. Merkez İlçe'nin delege listesine itirazı var.Mustafa Köse'de Genel merkeze gitti ve iki başkan ilk defa  karşı karşıya geldiler...

Cicim ayları bitti  Seçim ayları başladı.Herkes eteğindeki taşı döküyor,dilinin altındaki baklayı çıkarıyor. Milletvekiliği adayı olabilmek için .Ceylan'da ateş bacayı sarmış durumda . Bu bir genel ifadedir,siz bir şeyi nekadar çok isterseniz isteyin  Kalbin ve Fikrin fitneliğe ve çıkar amaçlı çalışıyorsa , Allah nasip etmez.Rabbim ederse de vezir olmak için değil sana o makamı Rezil etmek için verir unutmayın....

Çorum'da Ak Parti'nin birbirine husumet bir birine kin ve nefretle bakıldığı  bu kadar açığa çıkmamış tı...

Milletvekilleri,Belediye başkanları,İl başkanı,ilçe başkanları,Delegeler,Yönetimler,İl genel Meclisi .... birbirine karşı......Yok herşey güllük gülüstanlık diyen varsa çıksın ortaya.....Genel Merkeze gereken bütün bilgiler gitti... Başbakan Davutoğlu akademisyen sizi dinler ve gönderir bundan emin olun...En doğru kararı  Genel başkan verecektir. Ak Parti  kimsenin babasının Çiftliği değil...














Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam