ÇORUM AK PARTİ İL YÖNETİMİNDE BÜYÜK REVİZYON

18 Aralık 2014 10:33
Videoyu Aç ÇORUM AK PARTİ İL YÖNETİMİNDE BÜYÜK REVİZYON
A
a

Çorumtime / Ali Özdemir haber yorum Bugünlerde AK Parti’nin konuşulduğu her yerde bu sorunun yanıtı aranıyor. Herkes önümüzdeki kongre sürecini masaya yatırıyor ve yeni il başkanının kim olacağı üzerine kafa yoruyor…

Öncelikle her şey mevcut İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan’ın kararına bağlı. Ceylan il başkanlığına tekrar aday olacak mı? Olmayacak mı? Yani milletvekili olmak istiyor mu? İstemiyor mu? Ceylan kararını henüz açıklamadı. Ve parti içinde en çok onun kararı bekleniyor. Dolayısıyla onun kararı netleşmeden, pek çok konu da netleşmeyecektir.
 
KAVGAYA İZİN VERİLMEYECEK
 
Muhalefet partilerine hala tuhaf ve komik gelebilir. Ama AK Parti’de yeni il başkanını belirleyecek en önemli kavram yine “istişare” olacak. Yani: “Herhangi bir konuda doğruya ulaşmak veya yaklaşmak için bir başkasının görüşüne başvurmak.”
Önümüzdeki dönem başkanlık sistemine geçiş yapmak isteyen ve Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı’nda kritik bir süreçten geçen AK Parti’nin tek hedefi var. O da 2015 seçimlerinde en az 330 milletvekili çıkarabilmek. Bu nedenle parti içi
dengelerin, kavga etmeye cesaret edebileceklerini dahi düşünmüyorum. Çünkü böylesi bir dönemde kimse “süreci tıkayan kişi” olmak istemeyecektir.
 
KİMSE VAZGEÇİLMEZ DEĞİL
 
Ayrıca AK Parti’de kimse vazgeçilmez değil. Bunu herkes çok ama çok iyi biliyor. Bu nedenle süreç bir şekilde sıkışırsa ve yıpranırsa diğer seçenekler çok rahatlıkla devreye sokulacaktır. Böylesi bir durumda hiç tahmin edilmedik bir isim bile il
başkanı olabilir. Ben böylesi bir şıkkı da hiç yabana atmıyorum.
 
İL BAŞKANLIĞINA KİMLER ADAY?
 
AK Parti’de Ahmet Sami Ceylan’ın milletvekili adayı olması halinde boşalacak il başkanlığı görevi için Rumi Bekiroğlu, Mustafa Köse, Kasım Aksoy ve Yakup Alar’ın aday olarak isimleri geçiyor. Teşkilatın sevilen ismi genç işadamı Fatih Yağlı’nın ismi de kulislerde sıkça dile getiriliyor. Ayrıca, eski İl Başkanı Mehmet Karadağ ile Merkez İlçe eski Başkanı Haşim Ahlatcı da konuşulan diğer isimler…
 
MİLLETVEKİLLERİ KİMİ İSTİYOR?
 
Her vekilin illaki bir söz hakkı var ve görüşleri önemli. Ancak genel merkez görevi bulunan Murat Yıldırım ve Cahit Bağcı’nın Salim Uslu'nun görüşleri önemli .Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç’ın seçiminde etkili olan Milletvekillerinin ve Belediye başkanının  İl Başkan Adayının belirlenmesi konusunda da önemli bir aktör olacağı aşikar… Yıldırım’ın, 3. dönem kriteri nedeniyle milletvekilliğine tekrar aday olamaması ve mevcut İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan ile yakın bir diyalog içinde bulunması gözleri bu iki isme çeviriyor.
 
ORTAK ADAY VE UZLAŞI FORMÜLÜ
 
Parti içindeki 2 ayrı grubun yarışına sahne olan kongre sürecinde İl Başkan Adayı tam bir “anlaşma” çerçevesinde belirlenecek. Merkez İlçede uygulanan formül İl Başkan Adayının belirlenmesi noktasında da geçerli olacak. Bu kapsamda adaylar tek tek değerlendirilip uzlaşılacak isim üzerinde çalışma yürütülecek. Bir başka deyişle tüm grupların desteği tek bir isim üzerinde birleştirilecek. Tüm bu gelişmeler ışığında AK Parti Çorum İl Teşkilatı için titiz bir kongre süreci işletilecek.

 
FATİH YAĞLI SICAK BAKMIYOR
 
Kulislerde, Fatih Yağlı’nın il başkan adaylığına sıcak bakmadığı, Rumi Bekiroğlu, Yakup Alar ve Kasım Aksoy’un daha istekli oldukları, eski Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse’nin de yaşanacak gelişmelere göre hareket edeceği konuşuluyor. Ayrıca, eski İl Başkanı Mehmet Karadağ ile yine Merkez İlçe eski Başkanlarından Haşim Ahlatcı’nın da konjonktür gereği pozisyon alacakları ifade ediliyor.
 
KONGREDE BİRÇOK İSİM DEĞİŞECEK
 
Bu arada, Ocak ayında yapılacak İl Kongresinde AK Parti İl Yönetiminde görev alan birçok isim değişecek. 8 yıldır AK Parti’de yöneticilik yapan Ahmet Sami Ceylan’ın il başkanlığı görevinden ayrılması halinde teşkilatta ciddi anlamda revizyona gidilecek.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam