Çorum AK Parti Kesin Sıralama listesi 24 Nisan'da

12 Mart 2015 08:46
Videoyu Aç Çorum AK Parti Kesin Sıralama listesi 24 Nisan'da
A
a

AK Parti Çorum teşkilatında 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için yapılan temayül yoklamasının ardından, gözler Ankara'ya çevrildi. Genel seçim öncesinde AK Parti’den Çorum temayül yoklamasına giren 34 milletvekili adayı genel merkezde belirlenen 8.komisyonun karşısına çıktı sayının 12 veya 16 kişiye düşecek. Hazırlanan rapor bir üst komisyona sunulacak.

Elvan Şimşek / Özel Haber 

Ekrem Erdemin  başkanlığındaki 8. Komisyon  oluşturulan alt komisyonda 34 aday adayı mülakattta  ter döktü.. İkinci aşama olan Ara Komisyonda ise temayül, anket ve mülakatlarda çıkan sonuçlar rapor halinde genel başkan yardımcılarından oluşan kurula sunulacak. Bu kurulda Genel Başkan Yardımcısı ve Kurul, hazırlanan raporların ışığında aday adayları ile 23 Mart'a kadar ikinci bir görüşme  daha yapacak.

Kesin liste 24 Nisan'da

Ara komisyondan çıkacak olan rapor, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlık ettiği Üst Komisyona verilecek. Son aşamadan da başarı ile çıkan aday adaylarının isimleri, 7 Nisan akşamı Yüksek Seçim Kurulu'na sunulacak olan geçici aday listesinde yer alacak. Aday listeleri için itiraz 16 Nisan'a kadar YSK'ya yapılabilecek. 19 Nisan akşamına kadar listelere yapılan itirazlar değerlendirilerek 24 Nisan'da kesin milletvekili aday listeleri kesinleşecek. Listeler radyo, televizyon ve Resmi Gazete’de yayınlanmış olacak.






Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam