ÇORUM BELEDİYE’DEN KADIN HAKLARI SEMİNERİ

8 Aralık 2014 15:41
Videoyu Aç ÇORUM BELEDİYE’DEN KADIN HAKLARI SEMİNERİ
A
a

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi tarafından panel düzenlendi.

Turgut Özal İş Merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen panele Çorum Valisi Ahmet Kara’nın eşi Mesude Kara, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü ile birlikte çok sayıda kadın dinleyici katıldı.

Hitit Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜKAM) Müdür yardımcısı Tuğba Gülen’in yönetiminde gerçekleşen panele Çorum Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Koordinatörü Av. Neslihan Boyabatlı, İl Vaizesi İpek Atik ve Çorum Belediyesi Sosyal Hizmet Uzmanı Aysun Tonbul’un katıldığı panelde kadının toplumsal hayatta karşılaştığı sorunları ve yasal hakları konusunda katılımcılara bilgiler verildi.
Kadın ve erkeğin yasalar karşısında eşit olduğunu söyleyen Av. Neslihan Boyabatlı medeni hukuktan, ceza hukukuna kadar kadınların kendileri ile ilgili konularda bilmesi gerekenleri anlattı. Son günlerde gazetelerde yer alan kadının şiddetten korunabilmesi için hem kimlik bilgilerinin hem de
yüz naklinin yapılmasına hükmeden mahkeme kararına dikkat çeken Boyabatlı, “Haklarınızı bilin ve kullanın” dedi.


Çorum İl Vaizesi İpek Atik ise kadınların kendilerinden istedikleri yardımlar konusunda bilgiler verdi. “Değerler erozyonu yaşıyoruz” diyen Atik, kadınların müftülükler bünyesinde bulunan Aile İrşadBüroları’ndan yardım isteyebileceğini söyledi.
Sosyal Hizmet Uzmanı Aysun Tonbulda kadınların herşeyden önce bir insan olduğunun bilinmesi gerektiğine vurgu yaparak Çorum Belediyesi’nin kadınların eğitimine yönelik faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Panel sonrası katılımcılara yönelik kısa bir konuşma yapan Hatice Külcü de kadınların her platformda yüreklendirilmesi gerektiğini söyledi. Kadınların hem eğitim hayatında hem de çalışma hayatında artık istediği kıyafetle bulunduğuna dikkat çeken Külcü, “Demokrasimizin geldiği nokta bugün çok ileri bir durumda. Kadınlarla ilgili konular bir gün konuşularak çözüme kavuşturulamaz. Bu nedenle Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezleri ile birlikte hizmeti kadınların ayağına götürdü. Kadınlar artık bilgiye daha kolay ulaşabiliyor. Hakkınızı arayın. Çorum’da 14 mahalle var ama 5 mahallede KKSM bulunuyor. Bu merkezlere teveccüh gösterin, talep edin, her mahalleye bir KKSM açılsın. Biraraya gelip ortak projeler üreterek çalışalım. Sizler kadın olmanın farkında olan hanımlarsınız. Katılımınız için sizleri tebrik ediyorum.” diye konuştu.
Mesude Kara ve Hatice Külcü ise panelistleri tebrik ederek çiçek takdim etti.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam