ÇORUM BELEDİYE MECLİSİ BUGÜN SAAT 14:30'DA TOPLANDI

3 Nisan 2015 15:18
Videoyu Aç ÇORUM BELEDİYE MECLİSİ BUGÜN SAAT 14:30'DA TOPLANDI
A
a

Meclis gündeminde encümen, imar, tarife ve plan-bütçe komisyonu seçimi, denetim ve faaliyet raporunun görüşülmesi ve trafik master planı var...



GÜNDEM MADDELERİ


 Encümen Üyesi seçilmesi
Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi
İmar Komisyon Üyesi ve Tarife Komisyon Üyesi seçilmesi
Ulaşım ve Trafik Düzenleme Projeleri
Üçtutlar Mahallesi’nde gayrimenkul satınalınması
Çepni   Mahallesi, 331 ada, 126 parsel ve arasında kalan yolun kaldırılarak hazırlanan plan değişikliği
Ulukavak ve Buharaevler Mahallesi sınırları dahilinde yaklaşık 385 hektarlık alanda  plan değişikliği
Çomar   Mahallesi, 152 ada, 81 parselde plan değişikliği
Gülabibey   Mahallesi, 2370 ada 3 nolu parselde plan değişikliği,Gülabibey   Mahallesi, 892 nolu ada da plan değişikliği, Gülabibey   Mahallesi, 892 ada, 343 nolu parselde plan değişikliği
Ulukavak   Mahallesi, 63 ada, 39, 81 ve 83 nolu parsellerde plan değişikliği
Belediye   Meclisinin 02.02.2015 tarih ve 02/33 Sayılı Kararına yapılan itiraz, Düvenci Belediye Başkanlığıyla ortak proje   yapılması.
Denetim Komisyon raporunun sunulması
Belediye Başkanı tarafından hazırlanan 2014 yılı faaliyet raporu. 


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, faaliyet raporu ile ilgili konuşmasında, belediyenin kaynaklarını en verimli bir şekilde kullandığını, gerek kurumsal yapılanma gerekse yatırımlar bakımından tüm istatistik rakamlarının başarıya işaret ettiğini söyledi. 'Personel bütçe payı % 38'den %27'ye indi'
 
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü belediyenin kurumsal kimliği açısından örnekler verdiği personel yapılanmasında, 2008'de bütçenin %38'inin personel maaşlarına harcandığını, 2014 yılında ise %27 olarak gerçekleştiğini bildirdi. "Türkiye'de bulunan tüm belediyeler arasında en iyi personel harcamasını planlayan ve gerçekleştiren bir kaç belediyeden birisiyiz." diyen Külcü, belediyede işçi sayısı çoğunluk olan personel yapısını, teknik kadro ağırlıklı olarak dizayn ettiklerini dile getirdi.
 
'Net büyüme %7'Belediyenin büyüme hızının %7 olduğunu açıklayan Külcü, 2014 gelirlerinin 2013 yılına göre %13,7 oranında artış gösterdiğini, bu büyüme oranının Türkiye ve AB'nin büyüme ortalamalarından da ileri olduğunu anlattı. 
 
'Tahsilat tedbirleri artacak'.Tahsilat oranlarının %9,5 olduğunu bildiren Külcü, "Bu rakam vatandaşımızın üzerine çok gitmediğimizi göstermenin yanısıra, vatandaşlarımızın da bu konuya özensiz olduğunu gösteriyor. Kullanan öder prensibine inanarak hizmet üretiyoruz. Bundan sonra daha sıkı tedbirler alacağız. Tahsilat miktarının azlığı, yapılandırma beklentisi nedeniyle bu miktarda gerçekleşti. ancak yapılandırma borcu 14,2 milyon iken, yapılandırılan rakam ise 6,7 milyon olarak gerçekleştirildi." dedi.
 
'Bütçenin %50'si yatırıma'.Belediye bütçesinin net olarak % 50'sinin yatırım için harcandığını söyleyen Belediye Başkanı, 120-130 milyon TL tutarında bir bütçeyi yatırım için kullandıklarını sözlerine ekledi.
 
'Hiç bir ayrım yok'Mahallelere atılan asfalt miktarlarını tek tek açıklayan Külcü, Ulukavak Mahallesi'ne 11 bin ton, Bahçelievler Mahallesi'ne 11 bin ton, Buhraevler Mahallesi'ne 9,3 bin ton, Gülabibey Mahallesi'ne 11 bin ton, Mimar Sinan Mahallesi'ne 7 bin ton, Üçtutlar Mahallesi'ne 7 bin ton ve Akkent Mahallesi'ne 11 bin ton asfalt döküldüğünü bildirdi. Külcü ramaklara dikkat çekerek, "Bazen sitem ve eleştiriler duyuyoruz. Rakamlar adaletli olduğumuzu gösteriyor." dedi.
 
'Büyükşehir belediyeleri bile bu kadar hizmet yapamıyor'
 
Tahsilat uygulamaları, sicil birleştirmeleri, stratejik plan, gençlik, kadın ve engelli hizmetleri, gıda yardımları gibi konuları önceki yıllarla kıyaslayarak yapılanları sıralayan Külcü, "Yaptığımız hizmetleri Ankara, İstanbul gibi büyükşehir belediyelerini ayrı tutarak söylüyorum ki pek çok büyük şehir belediyesi bile yapamıyor." diye konuştu.
 
Komisyon seçimleri yenilendi
 
‘Bağlar hiç bir suretle imara açılmayacak’
 
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bağların hiç bir suretle imara açılmayacağını, bağ sahiplerinin böyle bir beklenti içinde olmaması gerektiğini söyledi.
 
Gündem maddelerinin görüşülmesi sırasında konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Ilıca Bağları ile ilgili yapılan bir müracaatı değerlendirdiği konuşmasında şunları kaydetti, "Orası bir bağ bölgesidir ve bağ bölgesi olarak da kalmaya devam edecektir. Bağ sahiplerinin beklentileri olmasın, hiç bir suretle imara açmayı düşünmüyoruz. Yeşil dokuyu muhafazaya devam edeceğiz. Bağ bölgelerindeki planlamalar ne yazık ki çok kötü. 0,6-0,8-0,10 taban alanları verilmiş. Biz bu işlerde tek bir düzen standartı getireceğiz. Taban alanı 0,12, kat yüksekliği 2 olmak üzere çalışma yapıyoruz. Standartı yüksek bir bahçe yaşamı için çalışıyoruz."




 
 

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam