ÇORUM BELEDİYESİ,NDEN TEK SİCİL NUMARASI İLE İŞLEMLER DAHA HIZLI OLACAK

13 Kasım 2014 17:58
Videoyu Aç ÇORUM BELEDİYESİ,NDEN TEK SİCİL NUMARASI İLE İŞLEMLER DAHA HIZLI OLACAK
A
a

Çorum Belediyesi’nde eskiden beri uygulanan sicil sistemi yerine yeni sicil numarası uygulamasına geçiliyor. 31 Aralık tarihine kadar sicil birleştirme işlemi tamamlanacak. Uygulanmakta olan sicil numarası sistemi nedeniyle bir mükellefe birden çok sicil numarası verilebildiğini dile getiren

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, “Hemşehrilerimizin Belediyedeki emlak, su, çevre temizlik, ilan-reklam vergisi gibi işlemlerinin her birisinde farklı sicil numaraları verilmekte idi. Bu durum uygulamada hem vatandaşlarımızı hem de personelimizi zor durumda bırakıyor ve işlerin aksamasına neden oluyordu. Bu tür aksaklıkların yaşanmaması için tek sicil numarası uygulamasını başlattık. Uygulamayla hemşehrilerimize de büyük kolaylıklar sağlamış olacağız.” dedi.

Çorum halkının daha güvenli, daha hızlı ve daha sağlıklı hizmet alabilmesi için tek sicil numarası uygulamasının zorunluluk arz ettiğinin altını çizen Ahmet Yabacıoğlu, “Kentli Servisinde yapılan sicil birleştirme işlemi ile kişinin T.C numarası veya vergi numarası, tek sicil numarası olacak ve belediyemizdeki tüm iş ve işlemlerinde bu numara ile işlem yapılacaktır. Bu şekilde halkımız daha hızlı, güvenli ve sağlıklı bir şekilde hizmet alacaktır.” dedi.

Uygulamanın getirdiği kolaylıklar hakkında bilgi veren Yabacıoğlu, “Tek sicil numarası ile mükerrer ödemeler önlenecek, isim benzerliği nedeniyle başkasının borcunu ödemeyeceksiniz ayrıca ev sahiplerini büyük sıkıntıya sokan kiracıların borç bırakıp gitmesi de bu sistemle önlenmiş olacak.” diye konuştu.

100.000 bilgilendirici broşür dağıtıldı

Çorum Belediyesi tarafından tek sicil numarasının vatandaşlara daha iyi anlatılması ve duyurulması amacıyla bastırılan broşürler tüm evlere dağıtılmaya başlandı.

Tek Sicil Numarası uygulamasının sağlayacağı kolaylıkları içeren broşürlerden 100 bin adet bastıran Çorum Belediyesi,konuyla ilgili vatandaşların kafasında oluşabilecek konuları açık bir şekilde anlatıyor. “Sicil numarası nedir, sicil birleştirme işlemi nasıl yapılır, vatandaşlara getireceği kolaylıklar nelerdir?”gibi soruların cevaplarının yer aldığı 100 bin adet broşürün dağıtımı devam ediyor.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam