ÇORUM ÇESOB'DA 2 ADAYLI SEÇİMİN YARIŞI

21 Nisan 2014 16:42
Videoyu Aç ÇORUM ÇESOB'DA 2 ADAYLI  SEÇİMİN YARIŞI
A
a

Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nde (ÇESOB) ‘seçim heyecanı’ sürüyor. Mayıs ayı içerisinde yapılması planlanan Başkanlık seçimi için adaylar şimdiden ‘kulis’ çalışmalarını hızlandırd

ÇESOB SEÇİMİNDE MÜTHİŞ YARIŞ

Çorum ÇESOB Yalçın Kılıç (1)Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nde (ÇESOB) ‘seçim heyecanı’ sürüyor. Mayıs ayı içerisinde yapılması planlanan Başkanlık seçimi için adaylar şimdiden ‘kulis’ çalışmalarını hızlandırdı…

ÇORUM Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nde ‘seçim heyecanı’ devam ediyor. ÇESOB’a bağlı odaların tümünde genel kurullar tamamlandı. Şimdi de gözler ÇESOB Başkanlık seçimlerine çevrildi. Mevcut ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç’ın tekrar aday olduğu seçimde Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Özkan Şanal da “muhalefetin” temsilcisi olarak AW051383başkanlık için yarışacak.

ODA SEÇİMLERİ TAMAMLANDI

ÇESOB’da oda seçimlerinin bitmesi ile birlikte bir üst organ olan Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği seçimine geçildi. Bu seçimde ÇESOB Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) seçimlerinde oy kullanacak Çorumlu delegeler belirlenecek.

İLÇELER BELİRLEYİCİ OLACAK

Her 4 yılda bir yapılan oda seçimleri, daha önceki yıllara göre bu yıl daha fazla aday ve adaylarla yapıldı. Bu dönem yapılan oda seçimlerinde ilçelerde ‘denge’ açısından önemli bir rol oynadı. Ayrıca, ÇESOB seçimlerine ilişkin Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi’nin tutumu da “ayrı bir değerlendirme” gerektiriyor.

KİM, KİME DESTEK VERECEK?

ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç ile Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Özkan Şanal’ın yarışacağı birlik seçiminde Mobilyacılar Odası, Oto Tamirciler Odası, Berberler Odası, Fırıncılar Odası, Kasaplar ve Celepler Odası, Yorgancılar Odası, Terziler Odası ve Marangozlar Odası Yalçın Kılıç’a destek veren odaların başında geliyor. Özkan Şanal ise Bakkallar ve Bayiler Odası, Aşçı ve Lokantacılar Odası, Hırdavatçılar Odası, Elektrik ve Su Tesisatçıları Odası, Hazır Elbiseciler Odası ile Dikici ve Kunduracılar Odası’nın desteğini almış durumda…

YARIŞ ÇEKİŞMELİ GEÇECEK, ANCAK…

Hem mevcut ÇESOB yönetiminin, hem de muhalefetin birbirine “kenetlenmiş” olması kuşkusuz ÇESOB seçimlerinin bir hayli çekişmeli geçeceğini gösteriyor. Ancak, hem mevcut belediye yönetimi ile hem de Esnaf Kefalet Kredi Kooperatiyle ters düştüğü bilinen ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç’ın işi hiç de kolay olmayacak. Kılıç, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen seçimi kazanmayı başarırsa da “büyük bir zafere” imza atacak.

TESK BAŞKANI PALANDÖKEN’İN TUTUMU

Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nde yaklaşan seçim öncesi gözler TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’e de çevrildi.
Esnaf içerisinde çok fazla dillendirilmese de, ÇESOB Başkan Adayı olan Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Özkan Şanal’ın TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’den ciddi anlamda bir destek alacağı görüşü hakim… Bu görüşte kuşkusuz Palandöken’in, Bakkallar ve Bayiler Konfederasyonu’nda Genel Başkanlık yapmasından kaynaklanıyor. Ancak, Palandöken’in Şanal’a olan yakınlığı da göz ardı edilmiyor.

Kaynak : www.hitittv.com/corumtime.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam