ÇORUM’DA ÇOCUK MECLİSİ KURULDU

3 Kasım 2014 10:18
Videoyu Aç ÇORUM’DA ÇOCUK MECLİSİ KURULDU
A
a

Çorum Kent Konseyi, çocukların düşüncelerini açıkça söyleyebilmelerini, çözüm üretebilmelerini, karar alma mekanizmalarına aktif katılımlarını sağlamak için Çocuk Meclisi’ni kurdu…

Katılımcı yönetim anlayışını toplumun tüm kesimlerine yaymayı amaçlayan Çorum Kent Konseyi Çocuk Meclisi olağan genel kurulu Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda yapıldı. Katılımın yoğun olduğu genel kurulda Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan ve Kent Konseyi yönetim kurulu üyeleri çocukları yalnız bırakmadı.
Çorum Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan genel kurulda yaptığı konuşmada, şehrimizde bu tarz bir oluşum yoktu. Olması gerekiyordu ve biz eksikliğini hissediyorduk. Bunu gerçekleştirmek bu güne nasipmiş. Sizlerde bu etkinlik buradasınız ve katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum dedi.

GÜZEL BİR BAŞLANGIÇ OLACAK

Candan, “Sizlerle Çorum’da güzel bir başlangıç yapacağız. Sizleri hayatın sahnesine çekmiş olacağız. Hayatın tribününden sahnesine gelmiş olacaksınız. Şehirde hayatı çocuklar, gençler, kadınlar, yaşlılar, engellilerle birlikte paylaşıyoruz. Hep birlikte yaşıyoruz. Bu hayatla ilgili fikirlerinizi ifade etmeniz için güzel bir imkan olacak Çocuk Meclisimiz. Sizler bu hayata sadece dışarıdan bakan değil bu hayatı şekillendirme sürecine katılan insanlar olacaksınız. Biz mümkün olduğunca sizi bu konularda destekleyeceğiz. Hangi konuda ne tür etkinlik yapmak isterseniz sizleri destekleyeceğiz. İnşallah başka şehirlerde ki Çocuk Meclislerine örnek olacak çalışmaları sizlerle birlikte yapacağız. Bugün burada Çocuk Meclisimizin yürütme kurulu seçilecek. Ben yürütme kuruluna seçilen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Şimdiden onları tebrik ediyorum. Bu çalışmalara her zaman katılacaksınız. Ve sizlerle birlikte çok güzel çalışmalar yapacağız. Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezimiz sizler için büyük bir imkan. Oradaki arkadaşlarımız sizlere her türlü yardımı ve desteği sunacak” dedi.

YÜRÜTME KURULU BELİRLENDİ

Kent Konseyi Çocuk Meclisi Genel Kurulunu, Başkan Hakkı Can Ercelep, katip üyeler ise Emirhan Berber ve Ayşe Şura İlgeç den oluşan divan heyeti yönetti. Çocuk Meclisi Yürütme Kurulu’nu şu isimlerden oluştu: Ayşe Şura İlgeç, İrem Nur Çek, Ahmet Hekim, Dilara Candan, Ahmet Tarık Hakyemez, Ahmet Önder Uçar seçildi

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam