ÇORUM’DA KIŞIN BU BÖLGELER ÇOK TEHLİKELİ

4 Aralık 2015 21:54
Videoyu Aç ÇORUM’DA KIŞIN BU BÖLGELER ÇOK TEHLİKELİ
A
a

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Karayolları ekiplerinin daha etkin çalışma yürütmesi istenilen toplantıda alınan diğer bazı kararlar şu şekilde açıklandı...

Bu kapsamda Vali Yardımcısı Savaş Tuncer başkanlığında “Kış Tedbirleri Toplantısı” yapıldı. Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda Çorum il merkez, ilçe ve köylerinde kış mevsimi süresince olumsuz hava şartlarıyla (kar yağışı, buzlanma, sis, heyelan vb.) mücadelede alınacak tedbirler belirlendi. 
 
Çorum Valiliği Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya ilçe kaymakamları, Sağlık Bakanlığı’na bağlı kuruluşların temsilcileri, İl Özel İdaresi, jandarma, emniyet yetkilileri ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantıda, kış mevsimi süresince olumsuz hava şartlarıyla mücadele edecek kurum ve kuruluşlardan, 24 saat esasına göre bütün hazırlıkların tamamlanarak, araç ve personelin vardiyalı şekilde hazır bulundurulması istendi. İlçe kaymakamlarının başkanlığında, ilgili bütün kuruluşların amirleri ile belediye başkanlarının katılımıyla yapılacak toplantılarda, kuruluşlar arasında görev bölümü yapılarak alınması gereken bütün tedbirlerin planlanması ve bu tedbirlerin gerektiğinde ivedilikle uygulamaya konulması istenilen toplantıda, özellikle taşımalı eğitimin kesintisiz sürdürülebilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğünce ilgili diğer birimlerle koordine sağlanarak gerekli tedbirlerin alınması karara bağlandı.
 
 Belediye Başkanlığı, Karayolları 71. ve 73. Şube Şefliği ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin ilgili birimlerince, kış mevsimi süresince İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı görevlileri ile sürekli irtibatlı olunarak, 24 saat esasına göre karayollarının sürekli trafiğe açık bulundurulması istenirken, trafik kazalarının önlenmesi ile karayollarının sürekli trafiğe açık tutulması hususlarında gerekli tedbirlerin alınması kararlaştırıldı.

“­Güzergah üzerinde ve terminallerde yapılacak denetimlerde, araçların teknik yönden bir eksiklik veya aksaklığının bulunup bulunmadığı, mevsim şartlarına göre bulundurulması zorunlu araç gereçlerin araçların üzerinde kullanıma hazır olarak bulunup bulunmadığı ile araç ve sürücüler üzerinde uykusuz ve yorgun araç kullanımı ile süre dışı araç kullanımını önlemeye yönelik denetimlere ağırlık verilmesi.

­ Şehiriçi ve şehirlerarası alternatif güzergâhların önceden belirlenerek, yağış nedeniyle yol kapanması veya trafik akımının yoğunlaşması gibi hallerde, araçların alternatif güzergâhlara yönlendirilmesinin sağlanması, ­Aynı güzergah üzerinde olup da birden fazla il ve ilçenin sorumluluğunda olan önemli karayolu güzergahları ve geçitlerinde, yoğun kar yağışı, buzlanma ve heyelan gibi durumlarda il ve ilçeler arasında koordinasyon sağlanarak, bu güzergahlara gidecek olan araçların, karayolu elverişli hale gelinceye kadar uygun yerlerde (konaklama tesisleri, Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirlikleri vb.) bekletilmesi.

Bu süre içerisinde terminallerden çıkış yapacak otobüs ve minibüslerin hareketlerine izin verilmeyerek gerekli diğer tedbirlerin alınması, ­Sisli olan veya zincir takılması gereken kesimlere gelinmeden önce taşıt sürücülerinin bizzat durdurularak veya araç megafonlarıyla uyarılarak, “araçlar arasındaki takip mesafesini artırmaları, mecbur kalınmadıkça sollama yapmamaları, yavaş ve dikkatli seyretmeleri, ayrıca gündüzleri de yakını gösteren ışıklarım yakmaları” hususlarında uyarılmaları, karayolları üzerindeki dinlenme tesisleri yetkilileri ile işbirliği ve koordinasyon sağlanarak, belirtilen konularda sesli anons yapılmasının sağlanması.


1)Kar yağışı ve hava muhalefeti nedeniyle, trafiğe kapanan yollara girmelerine izin verilmeyen araç sürücüleri ve yolcuların, meskûn mahallerdeki konaklama tesislerinde barındırılmasının sağlanması.
2)Kar yağışı olması durumunda, tır tipi araçlar ile gerek görülmesi halinde ağır tonajlı diğer araçların, uygun yerlerde kısa süreler ile trafik akımı, hava ve yol şartlan normale dönünceye kadar bekletilmesi, karlı ve buzlu yol kesimlerinde bütün taşıtlara zincir takılarak zincirsiz araçların seyrine müsaade edilmemesi.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam