Çorum'da Okullar Arası İl Birinciliği Halk Oyunları yarışması

4 Mart 2015 07:57
Videoyu Aç Çorum'da Okullar Arası İl Birinciliği Halk Oyunları yarışması
A
a

Çorum'da Okullar Arası İl Birinciliği Halk Oyunları yarışması yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları Federasyonu'nca düzenlenen Okullar Arası İl Birinciliği Halk Oyunları yarışması gerçekleştirildi. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen yarışma, bu yıl da renkli gösterilere sahne oldu.

Önceki akşam Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen yarışmada toplam 16 ayrı halkoyunları ekibi birbirinden güzel gösteriler sunarak dereceye girmek için ter döktü. Öğrencilerin kıyasıya mücadele ettiği yarışmada jüri üyeleri derecelendirmede zorlandı.

Jüri üyeleri, yarışmaya katılan ekiplere kıyafet, müzik ve oyun kategorilerinden notlar vererek yarışmanın en iyilerini belirledi.

Okul Sporları Federasyonu Çorum İl Temsilcisi Baki Aygün, geçen yıllara göre bu yıl katılımın ve seyirci potansiyelinin arttığını söyledi. Aygün, halkoyunları ekiplerine başarılar diledi.

Minikler, Yıldızlar ve Gençler olmak üzere 3 kategoride yarışan ekipler düzenlemeli ve düzenlemesiz olmak üzere de kendi aralarında yarıştı.

Minikler düzenlemesi kategorisinde; Fatih Sultan Mehmet İlkokulu, Yavuz Sultan Selim İlkokulu, Başöğretmen Atatürk İlkokulu ve Albayrak İlkokulu yarıştı. Miniklerde düzenlemeliye sadece Fatih Sultan Mehmet İlkokulu yarıştı.

Yıldızlar düzenlemesiz kategorisinde; Yunus Emre Ortaokulu, Laçin Atatürk Ortaokulu, Dumlupınar Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu ve Yavuz Sultan Selim Ortaokulu yarıştı.

Gençler düzenlemesiz kategorisinde; İskilip Lisesi, Eti Anadolu Lisesi, 75. Yıl Cumhuriyet (Sağlık) Lisesi, Çamlıca Metem Lisesi, Buhara Kız Mesleki ve Teknik Lisesi, Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve Hasan Paşa M. T. A. Tic. Lisesi yarıştı. Gençler düzenlemeliye ise, Buhara Kız Mesleki ve Teknik Lisesi ile Hasan Paşa M. T. A. Tic. Lisesi yarıştı.

Yarışmada dereceye giren ekiplere kupa, madalya ile başarı belgesi verildi. Ayrıca birinciler gurup müsabakalarında kendi kategorilerinde Çorum'u temsil etme hakkı kazandı.

Minikler düzenlemesiz kategorisinde, 86,33 puan ile Albayrak İlkokulu 1., 85,66 puan ile Yavuz Sultan Selim İlkokulu 2., 82 puan ile Fatih Sultan Mehmet İlkokulu 3. oldu.

Yıldızlar düzenlemesiz kategorisinde, 86,66 puan ile Cumhuriyet Atatürk Ortaokulu 1., 84,66 puan ile Yavuz Sultan Selim Ortaokulu 2. ve 82,66 puan ile Laçin Atatürk Ortaokulu 3. oldu.

Gençler düzenlemesiz kategorisinde, 90,66 puan ile Hasan Paşa M. T. A. Tic. Lisesi 1., 88,66 puan ile Eti Anadolu Lisesi 2., 86 puan ile 75. Yıl Cumhuriyet (Sağlık) Lisesi 3. oldu.

Düzenlemeli kategorisinde Miniklerden sadece Fatih Sultan Mehmet İlkokulu katıldığı için hükmen galip sayıldı. Gençlerde ise, Hasan Paşa M. T. A. Tic. Lisesi 1., Buhara Kız Mesleki ve Teknik Lisesi ise 2. oldu.






Haber Kaynağı :Çorum Hakimiyet Gazetesi 
Kaynak : Çorum Hakimiyet Gazetesi
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam