Çorum'da Pide ve simit fırınlarında mesai başladı

28 Haziran 2014 02:15
Videoyu Aç Çorum'da Pide ve simit fırınlarında mesai başladı
A
a

Çorum’da Ramazan nedeniyle kentteki fırınlarda pide ve simit mesaisi başlarken,Ramazan ayın sembolü haline gelen simitçi çocuklar da fırınlardan aldıkları sıcak simitleri sahura kadar sokak sokak dolaşıp satıyor.

Çoğunluğunu 10-15 yaş grubu çocukların oluşturduğu çocuk simitçiler, Ramazan ayı boyunca fırınlardan aldıkları simitleri sahur vaktine kadar dolaşarak satmaya çalışıyor. Bazı çocuklar tek başına simit satmayı tercih ederken, bazı çocuklar da arkadaşlarıyla birlikte satış yapıyor.

Çocukların fırınlardan simit alma yarışı ise renkli görüntülere sahne oluyor. Cami avlularında, sokaklarda simit satmak isteyen çocuklar adeta birbirleriyle yarışıyor.

4 yıldır Ramazan'da simit sattığını belirten Ahmet Kabasakal, okulların yaz tatiline girdiğini belirterek, “Ramazan ayı geldi. Ben de simit satarak bilgisayar almayı düşünüyorum. Ayrıca simit satarak aileme ve anne babama katkıda bulunuyorum” dedi.


Bir başka çocuk ise 6 yıldır simit sattığını, bu sayede ailesinin geçimine katkıda bulunduğunu belirterek, “Sattığım simitlerden alacağım paralarla güzel işler yapmak istiyorum” diye konuştu.

Bir başka simitçi çocuk ise, Çorum’da bir Ramazan geleneğinin sürdürülmesine katkıda bulunduğunu belirtti.
Merkez Simit ustası , 12 yaşından itibaren bu işi yaptığını belirterek simitin ham maddesinin un, tuz, susam ve maya olduğunu söyledi. Çorumluların çok simit tükettiğini dile getiren Kenan usta , “Çorum’dan başka ilde de Ramazan ayında simit yapan yoktur. Çorum’un simidi her tarafta anılır dedi.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam