ÇORUM'DA SIĞIR HASTALIĞI İL GENEL MECLİSİ GÜNDEMİNDE

2 Eylül 2015 09:59
Videoyu Aç ÇORUM'DA SIĞIR HASTALIĞI İL GENEL MECLİSİ GÜNDEMİNDE
A
a

İl Genel Meclisi Eylül ayı ilk toplantısı Halil İbrahim Kaya başkanlığında Toplandı. İl Genel Meclisi toplantısında Tarım ve Hayvancılık Komisyonu tarafından, halk arasında “Sığır çiçeği” olarak bilinen hayvan hastalığı hakkında hazırlanan rapor, Meclisinin gündeminde.

il genel meclisi 3


























İl Genel Meclisi Eylül ayı ilk toplantısı Halil İbrahim Kaya başkanlığında gerçekleştirildi…

İl Genel Meclisi toplantısında Tarım ve Hayvancılık Komisyonu tarafından, halk arasında “Sığır çiçeği” olarak bilinen hayvan hastalığı hakkında hazırlanan rapor, Meclis üyelerinin bilgisine sunuldu.

Komisyon raporu hakkında bilgi veren Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Yusuf Kaya, Çorum’da sığır çiçeği hastalığından 2015 yılının ilk 8 ayında toplam 42 hayvanın telef olduğunu belirterek, “Telef olan bu hayvanların parası devlet tarafından ödeniyor. Bunlardan 39 tanesinin ödemesi yapıldı, kalan 3’ünün ise yazışmaları sürüyor.” dedi. Aşılama yapılan hayvanlarda ölüm oranın görülmediğini kaydeden Komisyon Başkanı Kaya; Suhiylan’da 20, Yerliköy’de 59, Çukurköy’de 114, Kayaağzı’nda 134, Aşağı Örenseki’de 94, Yukarı Yörenseki’de 93, Hasandeğen Mahallesi’nde 13, Karlık Köyü’nde 40, çiftçiklerde ise 13 hayvanın karantinaya alındığı bilgisini verdi.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam