ÇORUM’DAKİ KADIN ÇİFTÇİLER EĞİTİMDEN GEÇTİ

16 Mart 2015 14:30
Videoyu Aç ÇORUM’DAKİ KADIN ÇİFTÇİLER EĞİTİMDEN GEÇTİ
A
a

Çorum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü E. Elfaz Ermiş, Sungurlu İlçesinde kadın çiftçilere yönelik olarak açılan eğitim toplantısına katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Ziraat Odaları Birliği arasında “Kadın Çiftçi Eğitimi” işbirliği protokolü ile kırsal alanda yaşayan ve çiftçilikle uğraşan kadınları tarımsal konularda eğitmek, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet, kişi hak ve özgürlükleri v.b. konularda bilgilendirmek, sosyal güvenlik konusunda farkındalık yaratmak, kurumlar arası işbirliğini geliştirmek için imzalanan protokol gereği Sungurlu Ziraat Odasında düzenlenen eğitime 50 kadın çiftçi katıldı.

İl Müdürü Elfaz Ermiş “Bu toplantı eğitimden ziyade bilinçlendirme toplantısıdır. Tarımsal konuların yanında Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Mikrokredi Ofisi ve Tarım Kredi Kooperatifinden gelen konu uzmanları sizlere farklı konularda bilgiler verdi. Umarım faydalı olmuştur dedi.

Talep edildiği takdirde bayanlara yönelik olarak Mantar Üretimi, Seracılık, Turşu Yapımı, Peynircilik gibi konularda meslek edindirme kursları açabiliriz. İŞKUR’la ortaklaşa açılacak bu kurslarda kurs süresince sigortalarınız yapılır, günlük harcırahlarınız ödenir. Ziraat Odamız da bize eğitim yeri konusunda katkıda bulunur.

Bizler sizlere elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışacağız. Bayanlar en önde olsun, girişimci olsun, öncü olsun istiyoruz. Aslında tarımsal faaliyetlerde işin öncüsü erkekler değil sizlersiniz. Sizlerin talepleri doğrultusunda açılacak meslek edindirme kurslarını bitiren bayanlarımız yapılacak projelerle değerlendireceğiz.

Bayanları el emeği ürünleri daha fazla rağbet görmekte. Kendi ellerinizle ürettiğiniz yöresel ürünlerin pazarlanması konusunda girişimlerinizi desteklemeye hazırız.

Ayrıca sizleri eşlerinizle beraber tarımsal amaçlı yapılacak bir teknik geziye götürmek isteriz. Bu bir tarım fuarı olabilir.” dedi

Sungurlu Ziraat Odası Başkanı Dursun Karaoğlu da yaptığı konuşmada Oda olarak kadın çiftçilerimize yönelik böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz dedi. İl Müdürü E. Elfaz Ermiş’in de ziyaretlerinden çok memnun kaldıklarını ifade eden Karaoğlu oda olarak çiftçi kadınlara yönelik olarak yapılacak her faaliyete, her projeye katılmaya hazır olduklarını, özellikle kadınların el emeklerini, yöresel ürünlerin pazarlanması için bir proje üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Eğitimin son gününde eğitime katılan 65 kadın kursiyere sertifika verilerek, Sungurlu’ da bulunan İrem Unlu Mamuller ve Köytaş Et Tesisi ile Bahtiyarlar Damızlık Süt Sığırı Çiftliğine teknik gezi düzenlendi.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam