Çorum'dan Kızılay ve AFAD eliyle Türkmenlere Yardım

29 Haziran 2014 01:09
Videoyu Aç Çorum'dan  Kızılay ve AFAD eliyle Türkmenlere Yardım
A
a

İnsani Değerlere Hizmet Platformu, Irak'ta yaşayan Türkmenler için yardım

İnsani Değerlere Hizmet Platformu, Irak'ta yaşayan Türkmenler için yardım seferberliği başlattı. 24 STK'nın oluşturduğu İnsani Değerlere Hizmet Platformu, toplumun tüm kesimleri tarafından sahiplenilmeyi bekleyen yardım kampanyasını, 'Irak'ta Mezhep Çatışmalarının Tarihi Arka Planı" başlıklı konferansla duyurdu.

Turgut Özal İş Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısı ve konferansta platform adına bir açıklama yapan Platform Sözcüsü Seyfettin Zengin, duyarlı tüm Çorumlular'ı Irak'ta yaşanan zulümle çevrelenmiş Türkmen kardeşlerimize, Ramazan ayı hatırına yardım ve desteğe davet etti.

2 yıldır sürdürdüğü yardım çalışmaları ile mazlumların yanındaki yerini alan İnsani Değerlere Hizmet Platformu, Irak'ta yaşanan zulme de sessiz kalmayıp, büyük bir yardım kampanyası ile çalışmalara başladı.

İnsani Değerlere Hizmet Platformu olarak Suriyeli Müslümanlar için toplanan ve yerine ulaştırılan yardım malzemeleri hakkında da bilgi veren Platform Sözcüsü Seyfettin Zengin, kampanya ve çalışmalarla ilgili şu açıklamaları yaptı, "İnsani Değerlere Hizmet Platformu olarak 2 yılı aşkın süredir nerde ne zulüm varsa orada mazlumun yanında olmayı kendimize şiar edindik. Halen devam etmekle birlikte dün zulmün adı Mısır'dı, Suriye idi. Bugün ise zulmün adı Irak oldu. Zalimin adı değişti ama mazlum hep Müslümanlar oldu.

Irak'ta başta soydaşlarımız Türkmenler olmak üzere Iraklı mazlum ve mustazaf kardeşlerimiz bizden yardım beklemektedir.

Sünni ayaklanması gibi gösterilmeye çalışılan Irak olaylarında ölen de öldüren de "Allah-u Ekber" demektedir. Bu durum inanan yürekleri sızlatmakta, biz Müslümanların kanına dokunmaktadır. Zalimler şunu bilsinler ki oynanan oyunun farkındayız.

İçinde bin aydan daha hayırlı Ramazan ayına yaklaştığımız şu günlerde Rabbimiz'e dua ediyoruz, " Ya Rabbi, Müslümanlara akıl, izan, anlayış ve kavrama kabiliyeti ver. Tarih boyunca mezhep kavgalarıyla imtihan olmuş bu Ümmet bu imtihanı hep kaybetmiştir. Sen bu Ümmeti Irakta yaşadığı imtihanında taassuptan kurtar. Bizleri Sırat-ı Müstakim üzere dosdoğru yola ilet."

İnsani Değerlere Hizmet Platformu olarak daha önce Suriyeli Müslümanlar için yardım kampanyalarında 10 TIR malzeme Kızılay ve AFAD eliyle sınır içi ve dışındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır.

Bu yardımlar: 60 ton civarında un, 30 ton kadar makarna, çeşitli kuru gıdalar, hazır çorba, bebek mamaları, temizlik malzemeleri, 1400 battaniye, giyim eşyaları vb. malzemelerdir.

Yine ilimizin imkanları çerçevesinde mübarek Ramazan ayının bereketi ile Iraklı Müslümanlara yardım kampanyasını başlatmış bulunuyoruz. Şimdi vicdan sahibi herkesin ihtiyacı olanın yardımına koşma, yaraları sarma zamanı.

Mazlum Türkmen kardeşlerimizin maddi ve manevi yardıma koşacağız.

Çorum AFAD İl Müdürü Sayın Elvan Kaya arkadaşımızla yaptığımız değerlendirmelerde, AFAD Yönetimi ile yapılan görüşmeler neticesinde oradaki insanların Sahur malzemesine, temizlik ve hijyen malzemesine ihtiyacı olduğunu öğrendik.

Ramazan ayında dağıttığımız yardım kolilerinin bir kısmını da bu kardeşlerimize gönderelim. Kolilerin içerisinde peynir, zeytin, helva, reçel, çocuk maması vb. hazır yiyecekler ile sabun, kağıt havlu, çocuk bezi gibi malzemeler olmalıdır.

Eski Tekel binası toplama merkezidir. İrtibat kişileri Çağrı Eğitim Vakfı'ndan; Seyfettin Zengin: Tel:532 478 17 61 ve Ekader ve Boğaziçi Gıda Bankası'ndan: Abdurrahman AKTAŞ-Tel: 535 585 26 88'dir.

Toplanacak yardımlar en kısa sürede Kızılay ve AFAD üzerinden ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır.

Musul, Kerkük ve Telafer başta olmak üzere buralarda yaşayan Müslümanların yüreği kan ağlamakta, mağduriyetleri her geçen gün artış göstermektedir.

Müslüman Türkiye, dindaşlarının dramına, bir dilim ekmeğe hasret çeken muhtaçlıklarına sessiz kalmayacaktır. Türkmenlerin çığlığına, sızısına, yardım ve destek isteyen nidasına duyarsızlık göstermeyecektir.

Mübarek Ramazan ayında, milletimizin kardeşlik, dayanışma, acıları ve sorunları paylaşma azmiyle Türkmenleri yalnız ve çaresiz bırakmayacağına yürekten inanıyoruz.

Ramazan'ın kutlu ve bereketli ikliminde, otellerde, restoranlarda lüks ve gösterişli iftar programları düzenlemek yerine Türkmenlere el uzatılmasını. Müslümanlara umut olunmasını temenni ediyoruz..

Bu kapsamda tüm vicdan sahibi Müslümanları Türkmenlere ve Iraklı tüm Müslümanlara yardıma davet ediyoruz."

 


Kaynak : www.corumhakimiyet.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam