ÇORUM DR.T.KILIÇCIOĞLU STADI İHALESİ AHLATCI'NIN

12 Ağustos 2015 15:14
Videoyu Aç  ÇORUM DR.T.KILIÇCIOĞLU STADI İHALESİ AHLATCI'NIN
Çorumlular milli maçı Kadeş Barış Meydanı’nda izledi
A
a

İHALEDEN GÖRÜNTÜLER... Kapalı teklif artırma usulü ile hazırlanan ihale saat 14.00’de Belediye Meclisi Salonu’nda İhale komisyonun hazır olduğu ve Encümen huzurunda gerçekleştirildi. İdarenin toplam satış gelirinden alacağı % 42’lik asgari pay üzerinden artırım yapılan ihale % 1 Artırımla %43'le AHLATÇI'da kaldı.

              ÇORUM KAMUOYUNU İLGİLENDİREN VE SİYASET İÇERİSİNDE TARTIŞILAN O İHALE YAPILDI

BÜTÜN GELİŞMELER VE  GÖRÜNTÜLER AZ SONRA...

Stadyum yeri satış ihalesini %43 ortaklık payı ile Ahlatçı Otomotiv aldı.

Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı ve çevresinde bulunan güreş eğitim merkezi, tenis kortu, spor salonu, sentetik çim sahalar ve basketbol potalarının bulunduğu yaklaşık 60 dönümlük alanın satılması ve karşılığındaki gelir paylaşım işi ihalesi bugün yapıldı. Kapalı teklif artırma usulü ile hazırlanan ihale saat 14.00’de Belediye Meclisi Salonu’nda İhale komisyonun hazır olduğu ve Encümen huzurunda gerçekleştirildi. İdarenin toplam satış gelirinden alacağı % 42’lik asgari pay üzerinden artırım yapılan ihaleye Çorum’un başarılı iş adamlarından Ahmet Ahlatcı’nın sahibi olduğu Ahlatcı Grup katıldı. İhalenin tek taliplisi olan Ahlatcı Otomotiv’i Ahmet Emin Ahlatçı ve Avukat Yusuf Ahlakçı temsil ettiGeçici teminat bedelinin 10 milyon lira olduğu ihaleyi Ahlatcı Grup % 43 artırım yaparak kazandı. 

İHALEYİN ALAN FİRMANIN KAZANCIN YÜZDE 43’Ü ÇORUM BELEDİYESİ’NİN
 
Ahlatcı LTD ŞTİ'nin yazılı teklifini okuyan Komisyon Başkanı İsmail Tekçam, firma temsilcilerinden açık artırma kısmında, yeni bir onan talep etti. Firma temsilcileri satış ortaklık payı olan %42’yi %43 olarak artırdı. Komisyon Başkanı Tekçam’ın %44 talebini, yetkileri olmadığı gerekçesiyle kabul etmeyen Yusuf Ahlatçı, kısa bir ara talep ederek, yönetim kurulu başkanı ile görüştü. Telefon arasından sonra salona gelen Yusuf Ahlatçı, kararın % 43 olduğunu, söz konusu oranın Çorum ve firmaları açısından hayırlı olmasını temenni ettiklerini kaydetti.

Ahlatçı Otomotiv, sözleşme tarihinden itibaren 90 gün içinde PROJE programını Belediye’ye sunacak. İhale şartlarına göre, sözleşmeden en geç 180 gün sonra işe başlama şartı var. Belediye başkanın’ onayından geçecek proje, 900 günde tamamlanacak.
 
Stadyum alanına yapılacak inşaatların satışından %43 payı belediyeye vermeyi taahhüt eden Ahlatçı Otomotiv yetkilileri ile ihale sözleşmesi imzalandı.

Karakeçili Mahallesi 72 pafta, 4262 ada, 1 nolu parselde 55.909.11 m2 yüzölçümlü gayrimenkulde bulunan arsanın satış karşılığı gelir paylaşımı işi 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a maddesine istinaden Kapalı Teklif Artırma Usulü ile hazırlanan şartnamesi dahilinde ihale edildi.

CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ TAHTASIZ İHALEYE TEPKİ GÖSTERDİ

ihaleyi takip eden CHP Belediye Meclis üyesi Mehmet Tahtasız, Çorum’un spor alanlarının yıkılarak yerine konut yapılacak olmasına tepki gösterdi.

Çorum Belediyesi, stadyum ve çevresinde ki 56 dönüm ARAZİMİZİ PARA İÇİN SATTI !
1 hafta önce şehitliğin yanına 200 konut yapılmasına onay verenler. Bugün 1.500 konut inşa etmek için stadyumumuzu SATTI !
Çocuklarımız ve gençlerimiz için SPOR VE SANAT ALANLARI yapmak yerine, dev konutlar yapılmasını tercih etti.
Gelişmiş kentler, şehir merkezlerine daha fazla yaşam alanları planlarken biz şehir merkezinde konutlaşma yolunda ilerliyoruz.
            50 yıl sonra, çirkin bir şehirle iç içe yaşıyor olacağımız bir gerçek.
Üstelik şehrimizde yaşayan, sporla ilgilenen çocuklarımız ve gençlerimiz yeni spor alanları yapılana kadar SPOR YAPAMAYACAK !
Kısacası, Çorum Halkı AKCİĞERİNİ KAYBETTİ !
İÇİMİZ KAN AĞLIYOR dedi...
 
Çorumlular milli maçı Kadeş Barış Meydanı’nda izledi
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam