ÇORUM EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN BİLDİRİLMİŞTİR

6 Mayıs 2014 11:46
Videoyu Aç ÇORUM EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN BİLDİRİLMİŞTİR
A
a

"Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası" nedeniyle Çorum'da etkinlik düzenlendi Ülkemizde yaşanan ekonomik gelişmeler, insanımızın hayat standardını ve yaşam kalitesini yükseltmiş ve buna paralel olarakta trafikteki araç sayısının artmasına neden olmuştur. Ancak, bu durum hayatımızı kolaylaştırmakla birlikte, trafik kazalarında hissedilir bir artışa da neden olmaktadır.

Çorum'da kazaların en aza indirilmes için denetimler aralıksız sürüyor  

Ülkemizde, her yıl binlerce vatandaşımız trafik kazalarında hayatını kaybetmekte binlerce vatandaşımızda yaralanıp sakat kalmaktadır. Emniyet kemeri kullanımı, kazalardaki ölüm ve yaralanma riskini büyük ölçüde azaltmaktadır. Kaza anında eğer emniyet kemeriniz bağlı değilse, araç içerisindeki diğer hareketli unsurlar da sizinle birlikte aynı hızla yol almaya devam eder, ta ki direksiyon, torpido veya ön cam sizi durdurana kadar.

Emniyet kemeri, araçlardaki en önemli güvenlik unsurlarının başında gelmesine rağmen, değeri ve önemi yeterince anlaşılmayan bir güvenlik sistemidir. Oysaki yapılan istatistiklerde, Emniyet kemeri kullanımının trafik kazası sonrası ölümlerde %40, ağır yaralanmalar ise %50 oranında azalma sağladığı tespit edilmiştir.

Birçoğumuz kısa mesafelerde özellikle şehir içinde emniyet kemeri takmayı rahatsız edici ve gereksiz olarak görmekteyiz. Ancak unutmayalım ki ölümle sonuçlanan trafik kazalarının %35’ i şehir içerisinde ve insanların günlük güzergâhlarında meydana gelmektedir.

Sizlerden, araç kullanırken kurallara mutlaka riayet etmenizi ve can güvenliğiniz için emniyet kemerinizi aracınıza ilk bindiğiniz andan itibaren bağlamanızı istiyoruz. Unutmayınız ki trafik kazaları sadece başkalarının başına gelmez, sizin de başınıza gelebilir.

Bu amaçla, Karayolları Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşlarımıza emniyet kemeri kullanımının önemi ve etkilerini uygulamalı olarak göstermek amacıyla İçişleri Bakanlığımızın Olur’ları ile ilimize tahsis edilen yanal taklalı emniyet kemeri simülasyon aracı 06 – 08 Mayıs 2014 tarihleri arasında saat kulesi PTT önünde SAAT 11.00 DE halkımıza uygulamalı eğitim vermek üzere hazır bulundurulacaktır.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam