ÇORUM GAZETECİLER CEMİYETİ’NDEN ÖRNEK ETKİNLİK

29 Mayıs 2014 23:29
Videoyu Aç ÇORUM GAZETECİLER CEMİYETİ’NDEN ÖRNEK ETKİNLİK
A
a

Çorum Gazeteciler Cemiyeti, Türk Kızılayı’nın başlattığı kan bağışı kampanyasına destek amacıyla özel bir program düzenleyecek.

GAZETECİLER CEMİYETİ’NDEN ÖRNEK ETKİNLİK

Şevket ErzenKan Ver, Can Ver’ sloganıyla bir araya gelecek olan Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, yarın Turgut Özal İş Merkezi yanında kurulacak Kızılay çadırında kan verecekler.Saat 14.00’te başlayacak etkinlik hakkında bilgi veren Cemiyet Başkanı Şevket Erzen, “Tüm üyelerimizi ve yakınlarını kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz” dedi.Yerel basın camiası olarak kan bağışının önemine dikkat çekmeyi amaçladıklarını belirten Şevket Erzen, aynı etkinlikte organ bağışında bulunmayı da planladıklarını sözlerine ekledi.

‘KAN ACİL DEĞİL, SÜREKLİ İHTİYAÇ’

Türk Kızılayı Çorum Kan Bağışı Merkezi Koordinatörü Yasemin Çal, “Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır” dedi. Kan bağışının insan yaşamı açısından önemi hakkında bilgiler veren Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Çal, “En güvenli kan düzenli aralıklarla, gönüllü ve bilinçli olarak yapılan kan bağışı sonucu elde edilir” diye konuştu. “Kan yapay olarak üretilemeyen ve kaynağı sadece insan olan hayati bir tedavidir” diyen Yasemin Çal, 15-20 dakikalık bir süreçte yapılan kan bağışının iş gücü kaybına neden olmadığını vurguladı. Çal, açıklamasında şu bilgilere yer verdi: “18-65 yaş arası, 50 kg üzeri sağlıklı her birey kan bağışlayabilir. Kan vermeden önce yorgun, uykusuz ve aç olmamalı. Son 12 saat içinde aşırı miktarda alkol alınmamış olmalı. Kullanılan ilaçlar, aşılar doktora bildirilmeli.

Resimli, T.C. numarası bulunan ve resmi bir kimlik belgesi (ehliyet, nüfus cüzdanı, vb) ibraz etmeniz kayıtların doğru ve güvenli olması açısından zorunlu. Kan bağışından önce hemoglobin düzeyinize (kansızlık olup olmadığını gösteren ölçü) bakılmaktadır. Ekibimiz 31 Mayıs 2014 Cumartesi günü kan bağışı kampanyası için Turgut Özal İş Merkezi yanında olacak. Tüm sağduyulu kurum ve kuruluşları ve de bireyleri kan bağışı kampanyalarımızı destek vermeye ve Türk Kızılayı ile elele ülkemizin kan sorununu çözmeye davet ediyoruz.”

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam