ÇORUM GAZETECİLER CEMİYETİNDEN KARADENİZ GEZİSİ

26 Ağustos 2014 21:55
Videoyu Aç ÇORUM GAZETECİLER CEMİYETİNDEN KARADENİZ GEZİSİ
A
a

Çorum Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen ‘Karadeniz Gezisi’ 21-24 Ağustos 2014 tarihlerinde gerçekleşti.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen’in öncülüğünde gerçekleşen geziye Başkan Yardımcıları Bülent Özkaleli ve Sadık Örgel, Cemiyet üyeleri ve ailelerinden oluşan kalabalık bir kafile katıldı.
Karadeniz Bölgesi’nin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini içine alan geziye muhabir arkadaşımız Muhammed Muttalip Yalçın’ın babası, Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın ile Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Çelik de eşlik etti.

İLK DURAK BATUM

Cemiyet Başkan Yardımcısı Bülent Özkaleli tarafından koordine edilen gezinin ilk gününde Artvin’in Hopa ilçesinde konaklayan kafile, Gürcistan’ın liman kenti Batum’u gezdi.
Acara Özerk Cumhuriyeti’nin yönetim merkezi olan Batum’da şehir turuna çıkan kafileye,  Alan Kılavuzu Maria Culakitze rehberlik etti.
Batum Botanik Bahçesi’nin yanı sıra şehrin turistik yerlerini gezen kafile, Osmanlı yadigârı Orta Camii ile pek çok tarihi yapıyı yakından görme imkanı buldu.
Akşam saatlerinde ise rengarenk aydınlatmaların süslediği Batum Caddeleri’ni gezen kafile, sahilde müzik eşliğindeki ışık ve su gösterisini izledi.
Sarp Sınır Kapısı’ndan yurda dönen kafile, Hopa’da Cihan Otel’de konakladı.

AYDER’E HAYRAN KALDILAR

Çorum Gazeteciler Cemiyeti üyeleri ve ailelerinden oluşan kafile, Karadeniz gezisinin ikinci gününde Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki Ayder Yaylası’na çıktı.
Yol üstündeki Timisvat Osmanlı Taş Kemer Köprüsü kenarında mola veren gazeteciler, Karadeniz ezgileri eşliğinde horon tepti.
Fırtına deresindeki rafting sporcularını izleyen gazeteciler ve yakınları, ‘Zipline’ adlı teleferik hattından kayarak heyecan dolu anlar yaşadı.
Ayder’in eşsiz güzelliğine tanık olan kafilenin bir sonraki durağı ‘Sevdaluk’ adlı televizyon dizisiyle ismini duyuran Şenyuva Köyü oldu.

UZUNGÖL ŞAŞIRTTI

İkizdere ilçesindeki Ridos Termal Otel’de konaklayan kafile, programın 3. gününde Rize 53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak’ın evsahipliğinde şehir turu yaptı.
Çaykur tarafından kurulan Atatürk Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü ve Botanik Parkı’nı gezen kafile, Rize Kalesi’nden şehri izledi.
Doğa harikası manzarasıyla ünlü Uzungöl’e geçen Çorumlu gazeteciler, bölgedeki yapılaşmaya bağlı yaşanan deformasyon karşısında hayli şaşırdı.
Kartpostallardaki masalsı güzelliğiyle akıllarda yer eden Uzungöl’de yaşanan olumsuz değişime dikkat çeken gazeteciler, düşüncelerini yöre insanıyla da paylaşarak bölgenin bir an önce koruma altına alınması gerektiğine işaret ettiler.

TRABZON’DA ŞEHİR TURU

Çorum Gazeteciler Cemiyeti ‘Karadeniz Gezisi’nin son durağı Trabzon oldu.
Yapı Kredi Bankası Trabzon Şube Müdürü hemşehrimiz Murat Efe’nin rehberliğinde şehri gezen Çorumlu gazeteciler ve yakınları, Atatürk Köşkü başta olmak üzere pek çok tarihi ve kültürel mekanı görme imkanı buldu.
Karadeniz Sahil Yolu’ndaki Ordu ve Samsun gibi illerden de geçen kafile, Karadeniz mutfağının eşşiz lezzetlerinin tadına varıp kültürel zenginliğin yansıması olan yöresel değerleri yakından tanıma fırsatı yakaladı.
Büyük beğeni toplayan geziye katılan kafile önceki gün sabah saatlerinde Çorum’a döndü. (Haber Merkezi)

Organizasyona katkı sağlayanlar unutulmadı

Karadeniz Gezisi’nin son derece verimli geçtiğini belirten Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada organizasyona katkı sağlayanlara teşekkür etti.
Ulaşım için otobüs tahsis eden Çorum Belediyesi başta olmak üzere gezi organizasyonuna destek verenlere şükranlarını ifade eden Şevket Erzen, “Üyelerimiz ve aileleri için, Karadeniz Bölgesi’nin tarihi ve turistik güzelliklerini içine alan bir etkinlik gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum” dedi.
Gezi programını koordine eden Cemiyet Başkan Yardımcısı Bülent Özkaleli, Ulaştırma Sorumlusu Şahin Şahin’e de teşekkür eden Erzen, yöresel bilgilendirme ve rehberliğinden dolayı arkadaşımız Recep Mebet ile Mustafa Erzen’i de tebrik etti.
Rize şehir turu sırasında kafileye evsahipliği yapan 53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak ile gezi boyunca Çorumlu gazetecileri yalnız bırakmayan Yapı Kredi Bankası Trabzon Şube Müdürü hemşehrimiz Murat Efe ve ailesine de teşekkür eden Erzen, “Cemiyet üyelerine yönelik sosyal ve kültürel etkinliklerimiz hız kesmeden devam edecek” diye konuştu.
Geziye katılan basın mensupları ve aileleri ise düzenlenen organizasyon nedeniyle Cemiyet Başkanı Erzen başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ettiler.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam