Çorum İ.H.H.’dan Suriye’nin Kürt Bölgesine İnsani Yardım

4 Temmuz 2014 12:04
Videoyu Aç Çorum İ.H.H.’dan Suriye’nin Kürt Bölgesine İnsani Yardım
A
a

İ.H.H. İnsani Yardım Vakfı Suriye’de gerçekleştirdiği insani yardım çalışmalarına bütün hızıyla devam ediyor. Suriye’de meydana gelen olayların ilk gününden itibaren Suriye halkının yanında olan İHH İnsani Yardım Vakfı son olarak Suriye’nin Kürt bölgesine yardım tırları gönderdi.

KÜRT BÖLGESİNE 27 TIR YARDIM

İHH İnsani Yardım Vakfı, Diyarbakır’da düzenlenen bir basın toplantısı ile Suriye'de Kürtlerin bulunduğu Kobani, Afrin ve Cezire bölgelerine bebek maması, bebe bisküvisi, süt ve hijyen ile gıda maddelerinden oluşan yardım paketlerini taşıyan 27 TIR'dan oluşan yardım malzemesi gönderdi.

Diyarbakır merkez Bağlar Belediye'sine bağlı Makina İkmal Garajı'nda düzenlenen törene, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri Gülden Sölmez, Osman Atalay, Bağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Eşref Güler ile Mazlum-Der, Diyarbakır Barosu, Ticaret ve Sanayi Odası gibi sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

7'si Afrin, 13'ü Kobani ve 7'si Cezire bölgesine olmak üzere 27 TIR'ın ön ve yan taraflarına Türkçe, Kürtçe ve Arapça olarak, 'Kobani Afrin ve Cezire kardeşlerimizle el ele' yazılı pankartlar asıldı.

BARIŞ SÜRECİ NE OLURSA OLSUN DEVAM ETMELİ

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım düzenlenen basın toplantısında bu yardım konvoyunun çok önemli bir çalışma olduğunu ifade ederken’ halkların kardeşliği yardımlaşmayla kendisini gösterir’ dedi.

HER TIRDA GÖZLEMCİ

Yıldırım, Diyarbakır'dan yola çıkacak TIR'larda Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Odası, Mimarlar Odasın, Mazlum-Der, Özgür-Der, İslah-Der, İHH, Rojava Koordinasyonu ve Diyarbakır Barosu'ndan gözlemcilerin de olacağını söyledi. Bu yardımın tarihi bir adım olduğunu savunan Yıldırım, ilk etapta bugün 27 TIR yardım malzemesi gönderdiklerini ancak, 100 TIR gönderme sözü verdiklerini anlattı.

ÇORUM İHH

 

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam