ÇORUM MHP'DEN İÇ GÜVENLİK PAKETİNE TEPKİ

9 Nisan 2015 19:47
Videoyu Aç ÇORUM MHP'DEN İÇ GÜVENLİK PAKETİNE TEPKİ
A
a

Kamuoyunda “İç Güvenlik Paketi” olarak bilinen Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan onaylamıştı.

Siyasi ve sosyal faaliyetlerden sorumlu MHP il başkan yardımcısı Hüseyin Saka parti binasında düzenlediği basın toplantısında, iç güvenlik paketini eleştirdi. Saka, özel güvenlik sisteminin tamamen kaldırılması halinde ortaya çıkması muhtemel olan sorunları anlattı.


Saka, “Türkiye’de sektörde 256 bini polis, 30 bini de jandarma bölgesinde olmak üzere toplam 286 bin özel güvenlik personeli istihdam ediliyor. Yapılan hesaplamalara göre her bir işçinin giydirilmiş toplam maliyeti 2 bin 500 lirayı buluyor. Bu tutarın yüzde 45 ila yüzde 50’si işçilere maaş olarak ödeniyor. Geri kalan yüzde 30 ila yüzde 35’i devlete sosyal güvenlik primi olarak ödeniyor. Geri kalan yüzde 15 kadar kısım ise başta kıyafet ve araç gereç olmak üzere diğer giderlere kullanılıyor.” dedi.


Sertifika ödemelerinin boşa gideceğine dikkat çeken Saka, “Özel güvenlik sisteminin kaldırılması halinde öncelikle özel güvenlik şirketleri kapılarına kilit vurmak zorunda kalacak. Aileleriyle birlikte yaklaşık 1.2 milyonu bulan işçiler işsiz kalacak. Eğitim ve sertifikalar için yaptıkları ödemeler boşa gidecek. Devlet çok önemli bir gelir kalemini kaybederken, elbise ve ayakkabı gibi yan sektörler 1.1 milyar liralık pazardan olacak.” sözlerine ekledi.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam