ÇORUM MHP KADIN KOLLARI ‘BONZAİ’YE’ SAVAŞ AÇTI

25 Eylül 2014 19:49
Videoyu Aç ÇORUM MHP KADIN KOLLARI ‘BONZAİ’YE’ SAVAŞ AÇTI
A
a

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kadın Kolları, ölümlere neden olan sentetik uyuşturucu bonzaiye karşı mücadele başlattı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kadın Kolları, yetkilileri vatandaşları bu savaşta birlikte hareket etmeye çağırdı.

Çorum gençliğinin bir afet haline gelen sentetik uyuşturucu bonzaiden kurtulması için MHP İl Başkanlığı, özellikle gençleri ağına düşüren bu madde hakkında insanları bilgilendirmeyi hedefliyor. Yaygınlaşmasını engellemek üzere tedbirlerin alınması için yetkililere çağrıda bulunan MHP Kadın Kolları Başkanlığı gençlerin bu maddeden kurtulması için mücadeleyi sürdürme kararlılığı göstereceklerini vurguladı.

MHP Kadın Kolları Başkanı Adalet Avcu, 2011′de ülkemize giren ve ucuz olduğu için hızla yayılan sentetik uyuşturucu kullanımındaki artış hızının olayın vahametini gözler önüne serdiğini dile getirerek, Kadın Kolları olarak başlattıkları kampanya ile Çorum’daki gençlerin bilinçlenmesi amacı ile el broşürleri de dağıtarak hem gençlerin hem de ailelerin bilinçlendirilmesi için çalışmalar yürüttüklerinin altını çizdi.
Bonzai ile ilgili gelişmeleri endişe ile karşıladıklarını söyleyen Avcu, Çorum’da bonzainin hızlı artışının gerekçesinin sosyal donatı alanlarının hızla azalması ve bunun sonucu olarak artan betonlaşma oluğuna dikkat çekti.

Bonzainin bu kadar yaygınlaşmasının sebebinin ucuz ve daha kolay temin edilebilmesi olduğuna dikkat çeken Avcu, sözlerini şöyle sürdürdü:“Bugün gözlerimizden sakındığımız çocuklarımızı, her sabah bıraktığımız okulların çevresi bu zehrin ticarethanesi olmuş. Yine ilimizin ilgiye muhtaç bazı mahalleleri kötü niyetli kişi ve kişiler tarafından uyuşturucu merkezi haline getirilmeye çalışılmaktadır. Bu hususta yetkililer tarafından ivedilikle önlem alınması gerektiği kanaatindeyiz. Bonzaiden kaynaklı ölümlerle semtimizde gencecik fidanlar solmakta. Bu da göstermektedir ki, zehir kapımıza kadar geldi.

Son olarak; yetkililerden ölüm saçan bu sentetik uyuşturucunun kolay bir şekilde temin edilmesinin önünü kesmesini ve geleceğimiz olan gençlerimize ise bu illetten hep birlikte kurtarma kararlılığını gösterilmesini temenni ediyoruz. Milliyetci Hareket Partisi İl Başkanlığı olarak Bonzai olmak üzere uyuşturucu maddelerinden gençlerimizi uzak tutmak için her platformda çalışmalarına devam edeceğiz. Tertemiz kanımızı kirletmeyelim”

Bonzai kullanımının başlıca belirtileri; baş dönmesi, hafıza kaybı, duygu ve düşünce bozuklukları, görme ve işitme ile ilgili algıda bozukluklar, geçici felç, bilinç kaybı, ağrılı uyaranlara duyarsızlık, nöbetler ve koma, çarpıntılar, ritim bozuklukları, nabız yükselmesi, kalk krizi, nefes darlığı, öksürük, kas kasılması, göğüs ağrıları, ağız kuruluğu, bulantı ve kusma, yutma güçlüğü, karın ağrıları ve kanamalar gibi mide bağırsak etkileri, hareket bozuklukları, kaslarda ağrı, sertlik ve kramplar, kan şekeri düşüklüğü, açlık hissi, iştah bozuklukları, sıvı kaybı, aşırı terlemedir.
Uyuşturucu madde kullanımına sebep olan birçok sorun ve faktörler, Bonzai kullanımında da geçerlidir. Ergenlik döneminde hassaslaşan gençler başta olmak üzere özellikle ailevi, sosyal ve kişisel sorun yaşayan 15-30 yaş arasındaki bireyler uyuşturucu tacirlerinin ve aracılarının tercih ettiği Bonzai risk gurubunu oluştururlar.”
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam