ÇORUM ÖZGÜR KUDÜS İÇİN YÜRÜDÜLER

22 Aralık 2014 12:23
Videoyu Aç ÇORUM ÖZGÜR KUDÜS İÇİN YÜRÜDÜLER
A
a

Çorum’da bazı dernek ve sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın özgürleşmesi ve Siyonist İsrail’in 1968 öncesi topraklarına geri çekilmesi amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Akıncılar Derneği, Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Memur-Sen, Özgür-Der, İlke-Der, İHH, Erbakan Vakfı, Çağrı Eğitim Vakfı, ESDER, Dil ve Edebiyat Derneği, Hitit Üniversitesi Suffa Kulübü, ÇORİMDER (Çorum İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği), KASİC, TÜGEÇ ve bazı sivil toplum kuruluşlarının desteği ile düzenlenen ‘Büyük Özgür Kudüs’ yürüyüşü gerçekleştirildi.

Hitit Üniversitesi Suffa Kulübü temsilcisi Musa Bilge ise, “Terör devletleri yamyamlar gibi bir araya gelmiş ve bir sofraya üşüşür gibi İslam beldelerine üşüşmektedir.
Müslümanları katletmekte, evlerine bombalar yağdırmakta, beşikteki yavruları dahi acımadan bombalarla parçalamakta ve bacılarımızın namusunu kirletmektedirler.

Batı ülkeleri bunları yaparken İslam dünyasından niye ses çıkmıyor? Batı ve İsrail parasıyla satın aldığı Arap krallarını ve dinlerini az bir meta karşılığı satan alim müsveddelerini Siyonist ve emperyalist planları için kullanırken, onların bu Siyonist ve emperyalist planlarına karşı koyup direnen azınlık mücahit gruplardan dilediğini de kafasına göre terörist olarak damgalayabiliyor. Hatta öyle ki, bu terörist yaftasından bazı yardım kuruluşları dahi nasibini alabiliyor” şeklinde konuştu.

Akıncılar Derneği Başkanı Mustafa Çağdaş, yürüyüş sonrasında yaptığı konuşmada; Kudüs’ün işgal altında olmasının sadece zalimlerin ittifakıyla değil, dünya Müslümanlarının bu konudaki duyarsızlığından kaynaklandığını söyledi.

Çağdaş, “Siyonizm ve zalimler koydukları hedeflere bir bir ulaşırken kan ve gözyaşı coğrafyasına dönen İslam beldeleri Müslümanlar arasındaki kardeşlik şuurunun yeterince birbirlerine sirayet etmemesi ve kopukluğun göstergesidir. Bunun için dünya Müslüman sivil toplum kuruluşları birbirleriyle daha fazla diyalog kurar ve fikir alışverişi yapar hale getirilmelidir. Kudüs için, Doğu Türkistan için, Suriye, Afganistan, Irak ve bütün Müslümanlar için kitlesel hareketler yapıp mazlumun yanında İbrahimi duruşumuzu göstermeliyiz. Her devrin Firavunları, Nemrutları ve Cehilleri vardır. Bunların karşısında Musa olmaktan başka gayesi olmayan inançlı nesiller yetiştirmeli ve ümmet duruşumuzu göstermeliyiz” dedi.


1

2

4

5Çorum’da bazı dernek ve sivil toplumkuruluşlarının

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam