ÇORUM SP'DEN ERBAKAN'A BÜYÜK VEFASIZLIK

30 Haziran 2014 03:42
Videoyu Aç ÇORUM SP'DEN ERBAKAN'A BÜYÜK VEFASIZLIK
A
a

Erbakan vakfının açılışı için Çorum'a gelen Fatih Erbakan'ın İftar yemeğine SP İl başkanı ve İlçe başkanları gelmediler. SP Kongresinden sonra yaşananlar halen hafızalarda. Necmettin Erbakan’ın;Vefatının ardından, Saadet Partisi’nde yaşanan görüş ayrılıkları, aralarında Çorum’un da bulunduğu büyük illerde birtakım bölünmelere yol açmıştı.

Haber Güncel siyaset  / Elvan Şimşek 

Nitekim; Saadet Partisi'ndeki

Bu bölünme, parti kongrelerinde su yüzüne çıkmış, yönetim kademeleri dışında kalanlar, bu durumu “partiden, Erbakan’ın izlerini silme operasyonu” olarak nitelemişlerdi.

Hatırlanacaktır;

Çorum Saadet Partisinde yıllarca üst düzeyde temsil eden Mehmet Aşıla parti delegeliğinden ve Üyeliğinde silindi. Çorum Erbakan vakfı  için gelen Fatih Erbakan’ı iftar yemeğine Ak Parti İl başkanı ,İlçe başkanı Ak partiye yakınlığı ile bilinen STK'lar Çorum Belediye başkan yardımcıları tam kadro Necmettin Erbakan'a vefa duygusu ile iftar yemeğine katılan isimlerdi. Merhum Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan ile Saadet Partisi yönetimi arasında yaşanan gerginlik de halen sürüyor.SP GİK üyesi Arif Ersoy Fazilet Partisi Çankırı milletvekili Hüseyin Karagöz,Fatih Erbakan'a destek veren isimlerdi.

İşte;

Tam da bu süreçte, Necmettin Erbakan’ın damadı, Bursalı işadamı Mehmet Altınöz önderliğinde, “Erbakan’ın adını yaşatmak” amacıyla Necmettin Erbakan Vakfı kuruldu kısa bir süre önce.Hatta; Vakfın ilk büyük organizasyonu da, İstanbul’da bir iftar şeklinde gerçekleştirildi. Çorum Erbakan Vakfının açılışı; Çeşitli  siyasi partilerin Milletvekilleri ve İl başkanlarını da bir araya getirdi.
 
Fatih Erbakan’ın katılımıyla gerçekleştirilen iftar yemeği hayli kalabalıktı.
Gecede konuşma da yapan oğul Erbakan’ın, babasının kurduğu Milli Görüş’ün mensuplarına iç ve dış siyasete dair bir sunum yaptı. Tabii;
İlginç olan, Fatih Erbakan’ın katıldığı, Necmettin Erbakan Vakfı’nın iftarında, Saadet Partisi’nin Çorum il,İlçe  yöneticilerinin ve Başkanı Faruk Cıdık'ın  bulunmamasıydı.

Başta da, SP İl Başkanı Faruk Cıdık ve Anadolu Gençlik derneğinin yönetimide doğal olarak ,İl başkanı Faruk Cıdık katılmayınca, partinin kurmayları da katılmadı geceye. Belli ki Fatih Erbakan ile olan görüş ayrılığı ve kamplaşma halen sürüyor SP’de.Katılmama nedenini ayaküstü bir analiz yaptım. Araştırdığım da üst düzey bir yetkili şunu söyledi “Söz konusu vakıf” dedi “Partimize danışılmadan, istişare edilmeden ve partimizin dışında kurulmuş bir kuruluş. Dolayısıyla bizlerle ilgisi olmadığı için bu geceye katılmayı doğru bulmadık” dedi.Geceye;SP İl Başkanlığı olarak katılmama nedenini bu sözlerle ifade eden SP üst düzey yetkilisi, SP Kongre öncesi ve sonrası Fatih Erbakan Krizi  sürdüğü açıkca görülüyor.

Eski bir siyasetci ve gazeteci ve Televizyoncu olarak bu ayrışma şu anlama geliyor. Fatih Erbakan SP Genel başkanı Kamalak'la siyasi görüş ayrılıkları yaşanıyor.SP Çorum İl ve İlçe yönetimi siyasi bir kaygı endişe yaşadığı için ,Çorum Necmettin Erbakan Vakfı’nın iftarına katılınmayarak Fatih Erbakan’ın bir nevi tanınmadıklarını göstermiş oldular...

Bunu adına ancak Ahde Vefasızlık denir siyaset de Erbakan kurduğu bir parti diğer yanda Varis Fatih Erbakan'ın SP 'sinden dışlanması....

Yazık Çok Yazık  SP kurmayları Saadetsiz  Saadetle mutlu olmaya devam etsinler.... 
 
 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam