ÇORUM ÜLKÜ OCAKALRINDAN İMZA KAMPANYASI

20 Aralık 2014 18:01
Videoyu Aç ÇORUM ÜLKÜ OCAKALRINDAN  İMZA KAMPANYASI
A
a

ÇORUM Ülkü Ocakları, Doğu Türkistan’da Çin zulmünden kaçarken Tayland’da yakalanan 300 Uygur Türk’üne Türkiye’de sığınma hakkı verilmesi amacıyla imza kampanyası başlattı…

Saat Kulesi yanındaki Hürriyet Parkı önüne ’300 Uygur Türk’ü, Türkiye’ye Gelsin’ sloganı ile açılan standa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Bazı MHP Çorum İl Yöneticilerinin de destek verdiği kampanya hakkında açıklama yapan Çorum Türk Ocağı Gençlik Kolları Başkanı Yavuz Ünlü, Çin’deki zulümden kaçarken yakalanan 300 Uygur Türkü’nün yeniden Çin’e iade edilmesinin gündemde olduğunu söyledi. “Uygur Türkleri haklı davalarında asla yalnız değillerdir” diyen Ünlü, “Doğu Türkistan davası basit bir siyasi dava değildir. Bu ülkede hatta bu dünyada yaşayan ve kendini Müslüman sayan, Türk olarak kabul eden insan hakları savunucularının, demokrasi havarilerinin millet ayırt etmeksizin, herkesin sahip çıkması gereken bir davadır.

Ama özellikle de “Ben Müslümanım, ben Türküm, ben Osmanlıyım” diyen yetkililerin sahip çıkması gereken bir meseledir” dedi. Yavuz Ünlü, konuşmasında şunları kaydetti: “Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’na ve Çorum İl Başkanı’na bu davaya sahip çıktıkları ve imza kampanyası başlattıkları için Çorum Türk Ocağı adına özellikle teşekkür ediyorum. O listeye Türk Ocağı’nın imzasını atmakla gurur duyacağız. Kim zulmün, zalimin karşısında ve mazlumun yanındaysa biz de Türk Ocağı olarak onun yanında olacağız.

Zulümden ve işkenceden kurtulmak için vatanlarını terk etmek zorunda kalan 300 Doğu Türkistanlı Uygur Türk’üne Türkiye kapılarını açmalıdır. İslam’ı özgürce yaşamayı hayal eden soydaşlarımız ancak Türkiye’de huzur bulacaktır. Bu konuda hükümet yetkililerini göreve çağırıyoruz. Arakan için, Suriye için, Irak İçin, Filistin için akan gözyaşları Doğu Türkistanlı soydaşlarımız için de akmalıdır.”
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam