ÇORUM'UN DÜNYA VE OLİMPİYAT ŞAMPİYONLARI YAN YANA

24 Ağustos 2014 20:53
Videoyu Aç ÇORUM'UN DÜNYA VE OLİMPİYAT ŞAMPİYONLARI YAN YANA
A
a

ÇORUM’un yetiştirdiği iki önemli güreşçi, bugün Çorum’da yapılan “Yağlı Güreşler” organizasyonunda bir araya geldi…

Dünya ve Avrupa şampiyonu olarak Ay-Yıldızlı bayrağı uluslararası arenada başarı ile dalgalandıran Çorumlu iki efsane güreşçi, bugün Çorum’da bir araya geldi. Güreş alanında Nazmi Avluca ile birlikte oturan Tevfik Kış, Çorum Belediyesinin Çorumlu güreşçilere ve güreşe büyük önem verdiğini bunu da yakından takip ettiğini belirterek, “Çorumlu güreşçilere sahip çıkmasından dolayı Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü’ye ve ekibine tüm güreş camiası adına teşekkür ediyor ve bu desteklerinin devamını bekliyorum” dedi.

TEVFİK KIŞ KİMDİR?

10 Ağustos 1934 yılında Çorum’un Kargı İlçesine bağlı Pelitcik köyünde dünyaya gelen Tevfik Kış, 1956 yılında güreşe başladı. 1968 yılına kadar sürdürdüğü güreş hayatında kariyerine birçok ulusal ve uluslararası başarı ekledi. Kış, kendine has en iyi uyguladığı güreş tekniklerini bele girme, Suplex ve Bel kündesi olarak nitelendirdi. 1968 yılında güreşi bırakan Tevfik Kış, bir süre Milli Takımda Antrenörlük yaptı. Güreş Federasyonunda da çeşitli yıllar yöneticilik yapan Tevfik Kış, Türk Güreş Vakfının kurucu üyeliğini ve yöneticiliğini sürdürdü.

NAZMİ AVLUCA KİMDİR?

Nazmi Avluca, 1976 yılında Çorum’un Kargı ilçesinde dünyaya geldi. Kendisine has en iyi uyguladığı güreş teknikleri; Bel Kündesi. Halen İstanbul Emlakbank spor kulübünde güreş yapıyor. Grekoromende Dünya ve Avrupa şampiyonu olan Avluca, başarılı bir sporculuk hayatı geçirdi.

Kaynak : www,hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam