ÇORUM’UN EN BÜYÜK PARKI OLAN KENTPARK ÇALIŞMALARI BAŞLADI

24 Kasım 2015 16:20
Videoyu Aç ÇORUM’UN EN BÜYÜK PARKI OLAN KENTPARK ÇALIŞMALARI BAŞLADI
A
a

Çorum’un en büyük parkının yapımı için çalışmalar başladı. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kentpark’ta başlayan çalışmaları yerinde inceledi...

157 dönem alan üzerinde inşa edilecek olan Kentpark, Çorum’un yüz yıllık yeşil alan ihtiyacını giderecek nitelikte olacak. Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir ve Park ve Bahçeler Müdürü Eyüp Aytekin ile birlikte ihaleyi alan firma yetkilerinden bilgi alan Başkan Külcü, Çorum’u böyle büyük bir park ile buluşturacak olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kent Park’ın şehrin stres ve gürültüsünden uzakta Çorum halkının nefes alabileceği bir park olacağını dile getiren Başkan Külcü, “Kentpark, Çorum tarihinin en büyük yatırımlarından birisi. Kentpark tamamlandığında Çorum’un yeni yüzü haline gelecek. Hemşehrilerimizin sabahtan akşama kadar huzur içinde vakit geçirebilecekler.

Başlayan çalışmalar inşallah hızla devam edecek ve 2017’de şehrimiz Kentpark’a kavuşacak. Park içerisinde 7’den 70’e herkese hitap edecek 23 bin 600 metre karelik biyolojik arıtmalı yapay gölet, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, spor kompleksi, çay bahçeleri, piknik alanları, çocuk oyun alanları, açık hava konser alanı, amfi tiyatro, otopark ve bitki çeşitlerinin bulunduğu botanik bahçeler yer alacak.” dedi. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kentpark’ın Çorum ölçeğindeki belediyelerle kıyaslanamayacak kadar önemli bir proje olduğunu ve böyle muhteşem bir projenin az sayıda büyükşehirde yer aldığını sözlerine ekledi. Külcü, Çorum halkının hizmetlerin en güzeline, en iyisine layık olduğunun kaydetti.

CBB_6923_2400x1602

CBB_6925_2400x1602

 

CBB_6930_2400x1602

CBB_6936_2400x1602

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam