ÇORUM VALİSİ AHMET KARA’DAN ÖĞRETMEN GÜNÜ MESAJI

21 Kasım 2015 10:11
Videoyu Aç ÇORUM VALİSİ AHMET  KARA’DAN ÖĞRETMEN GÜNÜ MESAJI
www.hitittv.com ÇORUM VALİSİ AHMET KARA’DAN ÖĞRETMEN GÜNÜ MESAJI
A
a

VİDEO HABER... Çorum Valisi Ahmet Kara, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, tüm öğretmenlerin gününü kutladı…

ÇORUM Valisi Ahmet  Kara, “Dünyanın en kutsal ve en eski mesleklerinden olan öğretmenlik, her zaman bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara aktarılması sürecinde çok önemli olmuştur. Dolayısıyla öğretmenlerimiz dün olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır” dedi.

Vali Kara’nın
Öğretmenler Günü mesajı şu şekilde: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında ‘başöğretmen’ sıfatını alması vesilesiyle, 1981 yılından bu yana her yıl “Öğretmenler Günü” olarak kutladığımız 24 Kasım gününe bir kez daha ulaşmış bulunmaktayız. Sorumluluk duygusu gelişmiş, araştıran, okuyan,hayatı seven iyi nesiller yetiştirmenin geleceğe yapılacak en büyük yatırım olduğu bilinciyle, dünyada yaşanan dönüşümlerin gerisinde kalmamak, yenilikleri izleyen değil yeniliklere yön veren bir ülke durumuna gelebilmek için eğitimin hayati öneme sahip olduğu açıktır.

Dünyanın en kutsal ve en eski mesleklerinden olan öğretmenlik, her zaman bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara aktarılması sürecinde çok önemli olmuştur. Dolayısıyla öğretmenlerimiz dün olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır. Ülkemizin her köşesine ulaşarak bir ışık olan öğretmenlerimiz, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarma gayreti ve sorumluluğu ile önemli görevler üstlenmişlerdir. Cumhuriyetin kuruluş yıllarında, savaştan yeni çıkmış bir ülkenin zor koşullarında yeni nesilleri yetiştirme görevini inançla, umutla, azimle ve fedakârca yerine getiren öğretmenlerimiz bugün de bu kutsal görevi aynı inanç ve sevgiyle yerine getirmektedir. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk; “Milletleri kurtaracak olanlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” diyerek medeniyet yarışında en önemli gücün öğretmenler olduğuna işaret etmiştir.

Dünyadaki değişimi takip edebilen, demokrasi ve adalet duygusu gelişmiş, öğrenme kültürü ileri seviyede, sadece okulda değil her ortamda öğrenebilen ve öğrenme isteğinde olan bireyler yetiştirme çabamızı öğretmenlerimizin gayret ve fedakârlıkları olmadan başarabilmemiz mümkün değildir. İnsanlığa hayatın sözlük anlamı dışında bir anlam taşıdığını öğreten Sevgili öğretmenlerim. En değerli varlıklarımızı, yarının mimarı olacak yavrularımızı sizlere emanet ediyoruz. Bu emanetten, vatanına ve milletine faydalı nesiller yetiştireceğinize olan inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere, bugün aramızda bulunmayan tüm öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, fedakâr öğretmenlerimizin ‘Öğretmenler Günü’nü, içtenlikle kutluyor ve sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum.”


www.hitittv.com ÇORUM VALİSİ AHMET KARA’DAN ÖĞRETMEN GÜNÜ MESAJI
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam