ÇORUMLU DAVULCULAR RAMAZANA HAZIR

25 Haziran 2014 18:11
Videoyu Aç ÇORUMLU DAVULCULAR RAMAZANA HAZIR
A
a

OYUN HAVASI YASAK : Çorum Ramazan’da mehter marşı ile sahura kalkacak. Çorum Belediyesi halktan gelen şikâyetler üzerine sahurda davul zurna ile oyun havası çalınmasını daha önce yasaklamıştı. Ramazan ayında aralarında Güzel Sanatlar Lisesi 3. sınıf öğrencisi Murat Işık’ında yer aldığı 44 davulcuya sahurda aynı ritmde davul çalmaları için eğitim kurs veriliyor.

Alınan bu karar üzerine Çorum Belediyesi Ramazan davulcularına “Ceddin Deden, Neslin Baban” marşını öğretmek için eğitim kursları başlattı. Eğitimlere katılan 44 davulcu aynı anda mehter marşı çalarak Ramazan’a hazırlanıyor. Davulculara mehter marşı eğitimini, Çorum Belediyesi Mehter Takımı Komutanı ve Zabıta Müdürlüğü Personeli Selahattin Delice veriyor.
 
Selahattin Delice yaptığı açıklamada, Delice “Bu yıl Ramazan ayında “Ceddin Deden, Neslin Baban” mehter marşı ile bunu icra edeceğiz” dedi.
 
Çorum Belediyesi olarak Ramazan ayında sahur da görev yapacak davulculara eğitim vermeye başladıklarını belirten Selahattin Delice eğitme 44 kişinin kaldığını açıkladı.
 
Delice ramazan davulcularının belediyeden ücret almadıklarını ifade ederek vatandaşların verdiği bahşiş karşılığında davul çaldıklarını söyledi.
 
Ramazan davulcuları ise şimdiden prova yaparak, mehter marşı çalmayı öğreniyor. Ramazan Davulcusu Hüseyin Bostancı “ Ramazan davulu geleneğini yaşattıklarını belirterek bu konuda vatandaşlarında davulculara karşı duyarlı olmalarını istedi. Özellikle gençlerin bu geleneği bilmediklerini ve davul çalmalarını istemediklerini söyleyerek” bizi hor görüyorlar “dedi.
 
44 davulcunun arasında bulunan ve ramazan davulu çalacak olan Güzel Sanatlar Liseli öğrencisi 17 yaşındaki Murat Işık ise yaptığı açıklamada şunları söyledi.
 
“ Ben liseye gitmeden öncede davul zurnayla uğraşıyordum. Küçük yaştan itibaren bu işi yapıyorum. Genç olduğum için bana önem veriyorlar. Okulu bitirdikten sonra konservatuar eğitimi alarak müzik öğretmeni olmak istediğini söyledi.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam