Çorumlu Kadınlardan Çöpür'e Büyük Destek!

18 Şubat 2015 17:09
Videoyu Aç Çorumlu Kadınlardan Çöpür'e Büyük Destek!
Çorum Ak Parti Milletvekili Aday adayı Fatma Çöpür'ün basın açıklamasının tamamj (10 Dakika)
A
a

Ak Parti milletvekilliğine aday adaylığını koyan Fatma Çöpür, bugün kimseye rakip olarak değil, tam tersi hayatın zorluklarına çözümler üreterek daha huzurlu bir ortamın oluşmasını sağlamak, bu kutlu ve sorumluluğu büyük yolda ben de varım dedi.




Yeni Türkiye’nin şekilleneceği 07 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Çorum Milletvekili Aday Adaylığı başvurumu sizlerle paylaşmak için bir aradayız. Katılımlarınızdan dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum.
        
Doğduğum ,büyüdüğüm ,yaşadığım ve sevdalısı olduğum şehrime ve insanlarına faydalı olmak için bu ulvi göreve talip oldum.
        
Önce milletinin, sonra vicdanının sesine kulak vererek, ortak idealleri olan vatanı ve milleti için aynı ortak sızıyı yüreğinde hissederek, kader ortaklığı yapmış, Ak kadrolarla aziz milletimize hizmetkar olmak için çıktığım bu yolda Rabbim mahcup etmesin.
        
1966 yılında Çorum’da doğdum. Çorum İmam Hatip Lisesi’ni bitirdikten sonra 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fizik öğretmenliğinde Lisans eğitimimi tamamladım. Atom Fiziği üzerine Yüksek Lisansımı yaptım. Mezunu ve mensubu olmaktan onur duyduğum Çorum Anadolu İmam Hatip Lisesinde 23 yıl görev yaptım. Evli ve bir kız çocuğu annesiyim.

Değerli dava arkadaşlarım

Hepinizin malumu olduğu üzere;    Kadının yükü her geçen gün farklılaşarak ,üzerine yeni sorumluluklar ekleyerek bu günlere geldi.
          
  Annelik rolünün değişmemesine rağmen, toplumda farklı roller edinen kadının statüsü önem kazanmaya başladı. Gerek yasal düzenlemeler gerekse ekonomik özgürlüğünü kazanma imkânlarının artması, bu konuda giderek artan bilinç düzeyi, kadını toplumda önemli bir aktör haline getirdi. Ticaret erbabı, politikacı, sanatçı, yönetici, statüsü yüksek bir meslek sahibi, bilim kadını gibi rollere  sahip olmaya başlayan kadının, ataerkil bir toplumda kadına bakışı değiştirmeye başlamasına vesile oldu.  Toplumun her zaman ona yakıştırdığı zarafet, masumiyet, şefkat, yumuşaklık, merhamet, sevgi duygularının dışında ciddiyeti, disiplini, idealleri, rekabet gücü, öz güveni olan kadın, kendini göstererek kendine bir alan açtı. Bu durum toplumda bazen bir direnişi de beraberinde getirdi. Kadının kazandığı sosyal statü, kendi kendine yetebilme becerisi henüz tam olarak kabul görmemekle beraber kadını cesaretlendirici, toplumu bilinçlendirici çalışmalara hız verilmesi, bu konudaki bilinçlenmeyi de arttırdı.
        
 Çünkü kadının ‘Ben de varım.’ demesi bir rakip olarak ortaya çıkması değil, tam tersine hayatın zorluklarına çözüm bularak daha huzurlu bir ortamın oluşmasını sağlama isteğinden ibaretti.
       Bu yüreği ve bu cesareti bize veren Yeni Türkiye’nin en büyük mimarı ve bu büyük davanın en öndeki neferi ;Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır  ki kendisini şahsım ve partim adına bir kez daha saygıyla selamlıyorum.
 
         Bunun içindir ki bende  bugün kimseye rakip olarak değil, bu kutlu ve sorumluluğu büyük yolda  ‘’Ben de Varım ’’deme cesaretini sizlerin desteğiyle gösterdim. Rabbim yüzümüzü de yolumuz gibi Ak eylesin.
         Güçlü kadın, idealleri olan, kararlı, kendinden emin, zeki, çözüm odaklı, mücadeleci kadın olarak tanımlanır. Çalışma hayatının getirdiği zorlukları aşabilen, rekabet gücü olan, toplumsal statü kazanmış, özgüveni gelişmiş kadın aynı zamanda toplumsal refahın artmasına da büyük bir katkı sunar.

Kıymetli Ak Gönüllüler
       
  Güçlü kadın erkeğin yaptığı her işte bir rakip olarak karşısında dimdik ayakta duran kadın değil, yaratılışında var olan yetenekleri; gün yüzüne çıkaran, sorumluluk almaya talip olan, toplumda görülen açıkları kapatmakta üzerine düşen görevi almaktan çekinmeyen ve bundan dolayı da saygı duyulan, takdir edilen bir kadındır. Bir eş, bir anne olma özelliği ona yaratılışında verilmiş olan en üstün özelliklerdir.
       
  Kimseden rol çalmadan ancak toplumsal ihtiyaçlara cevap veren, adaletli bir hayat paylaşımını oluşturmak bizim elimizde. Kadına şiddetin engellenmesi, daha dinamik bir sosyal hayatın oluşması ancak hayatın her safhasında güçlü kadınların sayısının çoğalması ile mümkün olur.
 
         Çünkü; şiddet, bir sağlık sorunu, halk sağlığı sorunudur. Aslında yaşananları anlatmada bu ifade yetersiz bile kalmaktadır. Bu bir cinnet halidir, sosyal hayatta cinnet yaşıyoruz. Sorun çok boyutluve karmaşık olduğundan, çözüm yollarının da çeşitli olması gerekir. Patolojik, psikolojik, sosyo-ekonomik ve daha birçok ,sorunun sadece yargısal yollarla, ceza hukuku araçlarıyla çözülmesi beklenemez, beklenmemelidir. (6284 sayılı kanun)
        
Kadına şiddetin her geçen gün maalesef arttığı ülkemizde 25 yıla yakın kamu memuriyetim süresince elde ettiğim bilgi ve tecrübelerimle Edirne’den Kars’a kadar ezilen ,şiddete maruz kalan kadınlarımızın sessiz çığlıklarına ses vermek için bu gün ‘Ben de varım ’diyorum.
        
Allah yar ve yardımcımız olsun. Ve en son yaşadığımız Özgecan kızımızın acısıyla bu korkunç olaylarda son bulsun. Yaşadığımız bu en son vahşet olayında da her zaman olduğu gibi bir kez daha karalı duruşuyla ve isabetli kararlarıyla tüm kadınlarımızın yanında olduğunu tekrar tekrar bize gösteren Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na da şahsım ve bütünşiddete uğramış kadınlar adına şükranlarımı arz ediyorum.
        
Söz milletin, karar milletin, yetki milletin, egemenlik milletindir. Sandık milletin önüne gelir, millet hür vicdanıyla orada söyleyeceğini söyler. Allah izin verirse, nefesimiz yettikçe demokrasi diyerek, kardeşlik diyerek, yeniden büyük Türkiye diyerek şehrimize ve insanımıza hizmet etmeye şahsıma yetki verilirse talibim. Rabbim işimizi kolay kılsın.
 
Değerli dava arkadaşlarım

Hiç şüphe yok ki; siyaset yapmak, aday olmak, elini taşın altına koymak, bir siyasi anlayışa gönül vermek kadar, aynı zamanda da cesaret işidir. Aday adaylığım  konusunda beni yüreklendiren değerli büyüklerime, teşkilat mensuplarımıza, kıymetli hemşerilerime,değerli dostlarıma ve sabırla beni dinleme nezaketi gösteren siz değerli misafirlerimize şükranlarımı sunarım.

Yeni Türkiye sevdasıyla 2023 ler den ,2071 lere ’’ Durmak Yok Yola Devam ‘’ediyor; hep beraber, omuz omuza ‘’Ben de Varım ‘’diyor, hepinize saygılar sunuyorum…….





Çorum Ak Parti Milletvekili Aday adayı Fatma Çöpür'ün basın açıklamasının tamamj (10 Dakika)
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam