ÇOŞGUN : ‘Vatanı korumak milli ve dini görevimiz’

8 Eylül 2015 16:43
Videoyu Aç ÇOŞGUN : ‘Vatanı korumak milli ve dini görevimiz’
A
a

AK Parti Çorum Milletvekili Aday Adayı Yasemin Coşgun, terör saldırılarına ilişkin değerlendirmesinde, “Bu vatan için gece gündüz demeden çalışmalı, elimizden gelen fedakârlıkları esirgememeliyiz.” dedi

Tarihi şan ve şerefle dolu bir milletin, vatan ve inançları uğrunda her türlü zorluğa göğüs gererek, gerektiğinde canlarını vermekten çekinmeyeceklerini belirten Coşgun, vatan savunmasını vurguladığı açıklamasında şunları kaydetti;
 
“Milletimizi, ordumuzu, yurdumuzu, ebediyen payidar eyle, izzetimizi, şerefimizi, onurumuzu, harim-i ismetimizi çiğnetme Allah'ım… Şehitlerimizin bize öğrettiği birlik, beraberlik ve kardeşliği ülkemizden, İslam beldelerinden eksik etme Allah'ım… Yüce Peygamberimizin hamd adlı sancağının altında şehitlerimizle buluşmayı, hepimize nasip eyle Allah'ım.
 
Vatanı korumak hem milli hem de dini bir görevdir. İslam dini vatan savunması için savaşmayı ibadet saymıştır. Bunun için her zaman hazırlıklı olmamızı emretmiştir. Vatan savunmasına önem veren atalarımız yeri geldiğinde bu görev için cepheye gitmeyi şerefli bir görev saymışlardır.
 
Vatan savunmasına katılmakla dinimizi, bayrağımızı, vatanımızı ve namusumuzu korumuş oluruz. Bunlar bizim vazgeçemeyeceğimiz değerlerdir.
 
İslam dini vatan savunmasından kaçmayı büyük günahlardan saymıştır. Peygamberimiz, "Vatanın savunması için nöbet bekleyenlerin gözlerini cehennem ateşinin yakmayacağını" müjdelemiştir.
 
Şehitlik dini bir kavramdır; Allah'ın, din ve vatan uğruna canını feda eden kişilere verdiği en yüksek manevi rütbedir. Dinimize göre şehitler cennetle müjdelenmişlerdir. Şehitlerin, kul hakkı dışındaki bütün günahlarının bağışlanacağını Peygamber Efendimiz haber vermiştir.
 
Yüce Rabbimiz, şehitleri ‘ölüler’ diye anmamızı uygun bulmamaktadır. Bu konuda Bakara suresinin 154. ayetinde şöyle buyurmaktadır: "Allah yolunda öldürülenlere 'ölülerdir' demeyiniz. Zira onlar diridirler, fakat siz farkında değilsiniz."
 
Şehitlik Allah katında çok değerlidir; peygamberlikten sonraki en yüksek derecedir. Onlar kutsal değerler için canlarını feda etmişler, deyim yerindeyse canları ile cenneti satın almışlardır. Atalarımız şehitliğin ne kadar yüksek bir mevki olduğunu bildikleri için vatan savunmasına seve seve katılmışlar, " ölürsem şehit olurum, kalırsam gazi" inancıyla canla başla mücadele etmişlerdir. Bizler de bu vatan için gece gündüz demeden çalışmalı, elimizden gelen fedakârlıkları esirgememeliyiz.”
 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam