Dağlıca'daki ilk araçta 16 asker şehit düştü

6 Eylül 2015 22:38
Videoyu Aç Dağlıca'daki  ilk araçta 16 asker şehit düştü
A
a

Hakkari Yüksekova'nın Dağlıca bölgesinde zırhlı araçlara düzenlenen mayınlı saldırıda ilk araçtaki askerlerden 16'inin şehit olduğu öğrenildi. Aracın patlamadan sonra uçuruma yuvarlandığı belirtildi.

Emre Kol /karar.com

Hakkari Yüksekova'nın Dağlıca bölgesinde zırhlı araçlara düzenlenen mayınlı saldırıda ilk araçtaki askerlerden 16'inin şehit olduğu öğrenildi. Aracın patlamadan sonra uçuruma yuvarlandığı belirtilirken toplam 16 askerimiz şehid düştü.

Dün akşamki saldırıda şehit düşen Yarbay İlker Çelikcan’ın Erzurum’un Olur İlçesi’ne bağlıKöprübaşı Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu ailesinin ise Bursa’da oturduğu öğrenildi.
 
Çelikcan’ın ailesinin merkez Nilüfer ilçesinde ikamet ettiği öğrenildi. Mahalle ise bayraklarla süslendi.

REUTERS 15 ASKERİN ŞEHİT OLDUĞUNU BİLDİRDİ

Reuters saldırıda 15 askerin şehit olduğunu yazdı. Servis edilen bilgiye göre 15 asker şehit oldu. Şehit askerlerin arasında 1 yarbay ve 1 binbaşının da bulunduğu öne sürüldü.


Yüksekova Dağlıca'da zırhlı araçların geçişi sırasında mayın patlatıldı. Patlamanın etkisiyle zırhlı araçlardan biri uçurumdan aşağı yuvarlandı. İddiaya göre aralarında tabur komutanının da bulunduğu 16 asker zırhlı aracın içinde şehit oldu. Patlamada o zırhlı aracın arkasındaki bir diğer zırhlı araç da büyük hasar gördü. İçinde kaç askerin bulunduğu bilinmeyen zırhlı araçta da şehit ve yaralılar olduğu bilgisi geldi.

Patlamanın olduğu bölgede şiddetli çatışma halen sürüyor. Bu nedenle patlamada hasar gören araçlara müdahale edilemiyor. Şu an toplam şehit sayısının da 16'ya yükseldiği bildiriliyor.

 

Türkiye Dağlıca'da yitirdiği 16 kahraman evladına ağlıyorken acı haberleri de ailelerine ulaşmaya başladı. 16 şehidin cenazelerinin Van'a getirilişi sırasında çekilen fotoğraf ise yürekleri bir kez daha burktu.

Türkiye Dağlıca'da yitirdiği 16 kahraman evladına ağlarken, şehitlerin ailelerine de kara haber gitmeye başladı. Ateşin düştüğü ocaklarda acı ve gözyaşı vardı. 16 kahramanın cenaleri helikopterle Van'a getirildi. Cenazeler Van Asker Hastanesi'ne kaldırılırken, çekilen fotoğraf acımızı ikiye katladı. 

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca kesiminde dün PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan 16 askerin cenazeleri helikopterle Van'a getirildi. Cenazeler Van Asker Hastanesi'ne kaldırıldı.

15-09/07/uuu-1441657903.jpg

 
 
 

 

Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması için yürütülen operasyonda, daha önceden bölücü Terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yol kenarına yerleştirilen el yapımı patlayıcıların inflak ettirilmesi sonucu şehit olan 16 askerin cenazeleri helikopterle Van'a getirildi. Şehit cenazelerini taşıyan 6 helikopter, Van Filo Komutanlığı'na indi. Helikopterden alınan şehitlerin cenazeleri 10 ambulansla İskele Caddesi üzerinde bulunan Van Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Şehitlerin yarın Van Filo Komutanlığı'nda tören düzenlenmesi bekleniyor.

 

 

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği hain saldırıda şehit olan Yarbay İlker Çelikcan'ın ailesine acı haber verildi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Seyfullah Saldık, akşam saatlerinde Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamanın ardından acı haberi vermek için Yarbay Çelikcan'ın, merkez Nilüfer ilçesi Çalı Mahallesi'ndeki ailesinin evine geldi.

Bir süre içeride kalan Vali Karaloğlu, çıkışta yaptığı açıklamada, "Çok üzgünüz, aileye taziye için geldik. Şehidimizin cenazesi yarın Mihraplı Camisi'nde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek" dedi.

Öte yandan, mahallede bulunan evlerin balkon ve pencerelerine Türk bayrağı asıldı.



























































































































Hakkari'ye bağlı Yüksekova'nın Dağlıca bölgesinde zırhlı araçların geçişi sırasında PKK'lı teröristler önceden yola döşedikleri mayını patlattı.

Zırhlı iki askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen mayının, patlatılması sonucu tabur komutanın da aralarında bulunduğu askerlerin şehitoldu. Çok sayıda yaralı olduğu öğrenildi. Meydana gelen patlamada ve ardından bölgede hava destekli başlatılan oherasyon sırasında çıkan çatışma nedeniyle de yaralılarn olduğu belirtildi. Operasyona özel birliklerin de katıldığı öğrenildi.

Davutoğlu terör saldırısı nedeniyle milli maçtan erken ayrıldı

Başbakan Davutoğlu terör saldırısı nedeniyle milli maçtan erken ayrıldıKonya'da Türkiye-Hollanda maçını izleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dağlıca'daki saldırıyı haber almasının ardından staddan erken ayrıldı. Ankaraya hareket eden Başbakan, Başbakanlık Resmi Konutu'nda güvenlik birimlerinin yetkilileriyle toplantı gerçekleştirdi.  

 

Genelkurmay Başkanlığı Dağlıca'da çok sayıda şehidin olduğu saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şehit sayısıyla ilgili bilgi verilmedi.
Genelkurmay Başkanlığı Dağlıca'da çok sayıda şehit ve yaralının olduğu PKK saldırısıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Saat 02.20'de yapılan açıklama şöyle:
 
"24 Temmuz 2015 tarihinde başlatılan yoğun hava harekâtı ile yurtdışındaki Bölücü Terör Örgütüne ait hedeflerin ateş altına alınması neticesinde ağır hasar ve zayiat verdirilmesini müteakip yurtiçindeki Bölücü Terör Örgütüne ait hedeflerin imhası maksadıyla operasyonlara hız verilmiştir.
 
Özellikle Hakkâri bölgesinde Bölücü Terör Örgütü tarafından menfez ve köprülerin tahribi ve yollara El Yapımı Patlayıcıların döşenmesi nedeniyle halkımızın ulaşım imkanları kısıtlanmıştır. Bölge halkımızın güven ve huzur içinde ulaşımına imkan vermek maksadıyla 04 Eylül 2015 tarihinden itibaren başlatılan operasyonlar dağlık alanda ve yollarda aralıksız devam etmektedir.
 
06 Eylül 2015 günü Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda üç adet El Yapımı Patlayıcı bulunarak imha edilmiştir. Operasyonun devamında yola döşenen diğer El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüştür. Patlama neticesinde Kahraman silah arkadaşlarımızdan şehit ve yaralananlar olmuştur.
 
Bölgeye icra edilen yoğun hava harekâtı kapsamında iki adet F-16 ve iki adet F-4 ile Bölücü Terör Örgütüne ait toplam 13 hedef vurulmuştur. Yaşanan çok olumsuz hava koşullarına rağmen operasyona kararlılıkla devam edilmektedir.
 
Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz



Cizre'de çatışmalar sürüyor

Dağlıca'dan acı haberin geldiği sıralarda Şırnak Valiliği de sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre İlçesi'nde vatandaşların başta sağlık olmak üzere gerek duydukları tüm ihtiyaçların titizlikle karşılandığını açıkladı. Valilik'ten konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İlimiz Cizre İlçesi'nde vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini tehdit eden ve etrafa sivil, asker, polis demeden pervasızca roket, patlayıcı ve uzun namlulu silahlarla saldıran Bölücü Terör Örgütü mensuplarını yakalamak ve vatandaşlarımızın günlük hayatlarını idame etmelerine mani olan patlayıcı madde ve mayın düzenekleri yerleştirilerek oluşturulmuş hendek ve barikatları bertaraf etmek amacıyla güvenlik kuvvetlerimiz hukuk düzeni içerisinde vatandaşlarımıza herhangi bir zarar gelmemesi için çalışmalarını itinayla sürdürmekte olup, bu çerçevede vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için sokağa çıkma yasağı devam etmektedir. Devam eden süreçte vatandaşlarımızın başta sağlık olmak üzere gerek duydukları ihtiyaçları titizlikle karşılanmaktadır."

Operasyonlar sürüyor

Cizre'de güvenlik güçlerinin PKK'lılara yönelik operasyonları da sürüyor. Operasyonlar daha çok Nur ve Cudi mahallelerinde yoğunlaşırken, buralardan zaman zaman silah ve patlama sesleri yükseldi.

Güvenlik güçlerinin geçişlerini engellemek için kazılan hendek ve kurulan barikatlarda tuzaklanan bombalar bulundu. Güvenlik güçleri olası saldırılara karşı, hendek ve barikatlara frekans karıştırıcı Jammer'li araçlarla yaklaşıp patlayıcıları etkisiz hale getiriyor.

Ekmek sıkıntısının yaşandığı belirtilen Cizre'de belediye bazı fırınları açıp ekmek üretmeye başladı. Açılan fırınların önünde uzun kuyrukların oluştuğu belirtildi.

İpekyolu'nda geçişlere kontrollü izin

Cizre'de sokağa çıkma yasağı nedeniyle İpekyolu'nda bekletilen araçların geçişine de kontrollü izin verilmeye başlandı. Cizre'nin dışından geçen çevre yolunda güvenlik sağlandıktan sonra araçların geçişi belirli aralıklarla sağlanıyor.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam