ELEKTRİKLERİ KESİLEN KÖYLÜLER KARAYOLUNU ULAŞIMA KAPATTI

24 Temmuz 2015 23:46
Videoyu Aç ELEKTRİKLERİ KESİLEN KÖYLÜLER KARAYOLUNU ULAŞIMA KAPATTI
www.hitittv.com
A
a

VİDEO HABER İZLE ELEKTRİKLERİ KESİLEN KÖYLÜLER KARAYOLUNU ULAŞIMA KAPATTI.. SAMSUN-ANKARA KARAYOLUNU 1 SAAT ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATAN KÖYLÜLERİ JANDARMA KOMUTANI İKNA ETTİ

Alınan bilgiye göre, Arifegazili köyüne Salman köyünden su pompalayan deponun borcundan dolayı elektrik firması tarafından enerjisi kesildi. Bunun üzerine susuz kalan Arifegazili köylüleri traktörlerle Ankara-Samsun karayolunun köy geçişini trafiğe kapattılar. Yaklaşık 15 dakika kapanan yolda uzun araç kuyrukları oluştu. Jandarmanın müdahalesi sonucu yol tekrar trafiğe açıldı. Yapılan görüşmeler sonucu deponun elektriği tekrar verildi

Arifegazili Köyü Muhtarı Şükrü Yadigar, yaptığı açıklamada, “Elektrik faturası yüksek geliyor, köy halkı olarak faturayı ödeyemiyoruz. Durumu milletvekillerine bildirdik ama çözüm olmadılar. Vatandaşlar mahsullerini kaldırana kadar bize süre verin dedim bize yardımcı olmadılar. 30 bin lira borcumuz gözüküyor. Pazartesi elektriği kestiler, köy susuz kaldı. Gittim kendim açtım. Bugün tekrar elektriği kestiler.

 Kaymakam gelerek sorunun çözüleceği yönünde söz vermesi üzerine yol tekrar trafiğe açıldı. Depoya da elektrik verilerek suyumuz akmaya başladı. Çok zor durumdayız. Köyümüzün su sorunun acil çözülmesini istiyoruz. Eğer verilen söz tutulmazsa başta yol kesmek olmak üzere başka eylemlerde yapacağız” dedi.




Sungurlu’ ya bağlı Arifegazili Köyünde, elektrik şirketine tepki gösteren vatandaşlar Samsun-Ankara Karayolu’nu yaklaşık bir saat süreyle araç trafiğe kapattı.
 
Sungurlu İlçesi’ne bağlı Arifegazili köylüleri elektrik dağıtımı yapan şirketin sulama pompalarının elektriklerini kesmesine öfkelenerek köyün yanından geçmekte olan Çorum-Ankara Karayolu’nu ulaşıma kapattılar. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu eylem nedeniyle bölgeye çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. YEDAŞ ekipleri tarafından arazilerini sulamak ve şebeke suyu olarak kullandıkları su pompalarının elektriğinin kesilmesine sinirlenen öfkeli köylüler, Çorum-Ankara Karayolu’nun 65. kilometresinde topluca yola çıktılar. Karayolu’nu traktörler eşliğinde araç trafiğine kapatan köylüler, yolun ulaşıma kapatılmasına tepki gösteren vatandaşlarla da tartıştılar. Ömer A. adlı bir araç sürücüsü ile tartışan köylüler, sürücünün tabanca çektiğini iddia ederek darp ettikleri sürücünün aracının da camlarını kırdılar. Jandarma’ nın müdahalesi ile kavga biterken araç sürücüsü kendisini darp eden ve aracının camlarını kıran köylülerden şikayetçi oldu.
Elektriklerinin kesilmesine öfkelenen ve tepkilerini karayolunu ulaşıma kapatarak gösteren köylüler saat 16.30 sıralarında köy muhtarı Şükrü Yadiğar öncülüğünde Çorum-Ankara Karayolu’nun gidiş şeridini ulaşıma kapattılar. Yolun kapatılmasından hemen sonra olay yerine gelen Sungurlu Jandarma komutanı j. Yzb. Necip Sirkeci, köy muhtarı ve köylülerle görüşerek araç trafiğine kapatılan yolun açılmasını istedi.
 
Köylülere yol kapatmanın suç olduğunu ve çok sayıda insanın mağdur olduğunu söyleyen Garnizon komutanı Sirkeci, “Yaptığınız eylemle tepkinizi dile getirdiniz, sesinizi duyurdunuz. Devam ederseniz suç işlemiş olursunuz ve bizde müdahale etmek zorunda kalırız. Bu sıcak havada araçlarında bekleyen çok sayıda sürücü ve yolcu mağdur oldu. Ne olduğundan haberi olmayan bu insanları daha fazla bekletmeyin” şeklinde konuştu.


Sungurlu İlçe Jandarma komutanı J. Yüzbaşı Necip Sirkeci’nin konuşmasının hemen sonra ikna olan köylüler yaklaşık 1 saat süren yol kapatma eylemine son verdiler.
 
Olay yerine gelen Boğazkale Kaymakamı ve Sungurlu Kaymakam vekili Osman Aydoğan, yolu ulaşıma kapatarak eylem yapan köylüleri dinledi. Konuyla ilgileneceğini ve çözüm bulmak için Vali Yardımcı ile görüşeceğini belirten Kaymakam Aydoğan, sabırlı olmalarını istedi.
 
Yedaş’ın borç nedeniyle su pompalarının elektriğini kesmesinin 550 haneli köyü mağdur ettiğini söyleyen Arifegazili köyü muhtarı Şükrü Yadiğar ise “Köyümüzde yeterince su kaynağı olmadığı için Boğazkale İlçesi’ndeki bir kaynaktan pompa yardımı ile su alıyoruz. Yedaş borc nedeniyle bu pompaların elektriğini kesince tüm köy halkı mağdur oldu. Yedaş yetkililerine harman zamanı olduğunu, köylünün harmanını kaldırdığında borcun ödeneceğini bildirdik fakat yinede elekrik kesintisi yapıldı. Bizde köylü halkı olarak sesimizi yetkililere duyurmak için böyle bir eylem gerçekleştirdik. ” şeklinde konuştu.
www.hitittv.com
Kaynak : sungurludan.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam