ELVAN ŞİMŞEK SORDU: ÖCALAN’A EV HAPSİ OLACAK MI?

30 Kasım 2014 00:23
Videoyu Aç ELVAN ŞİMŞEK SORDU: ÖCALAN’A EV HAPSİ OLACAK MI?
A
a

VİDEO HABER İZLEAdalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Çorum Valiliğini Ziyaretinde Basın Mensuplarının sorularını cevaplandırdı... Genel Yayın yönetmenimiz Elvan Şimşek Bozdağ'a sordu: Çözüm sürecinde HDP'liler Abdullah Öçalın ev hapsine çıkacağı yönünde bir teklifleri var mı ? Bazı basın yayın organlarında bu konu sıkca dile getiriliyor? bu konuda neler söylemek istersiniz ...

ÖCALAN'A EV HAPSİ VAR MI ?

HDP’li milletvekillerinin İmralı adasına yaptığı ziyaretleri ve terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın ev hapsine çıkarılacağı yönündeki iddiaları da değerlendiren Bozdağ, “HDP milletvekilleri zaman zaman İmralı ziyaretinde bulunuyorlar. Yasalarımız çerçevesinde ziyaretlerine Adalet Bakanlığı izin veriyor, izin verdiği takdirde de yapılabiliyor. Zaman zaman ziyaretleri oldu. Bu hafta sonu yapılacak ziyaret için de Adalet Bakanlığı izin vermiş durumda. Kendileri ziyarette bulunabileceklerdir. Herhangi bir sorun yoktur. Milletvekili olmayanlarla ilgili de yasalarımız hangi tür yöntem öngörüyorsa

o yöntem çerçevesinde yasalara uygun hareket edilecektir.
Öcalan’a ev hapsi bu iftiradır. Bazı basın yayın organları önce kendileri uyduruyorlar, sonra uydurdukları konuları gazeteciler aracılığıyla yetkililere sordurarak uydurdukları şeye gerçek kılıfı arıyorlar. Bu da onlardan biri. İftiradır. Uydurmadır” şeklinde konuştu.


 

ÇÖZÜM SÜRECİNE YÖNELİK ELEŞTİRİLER
 
Çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Bozdağ, çözüm sürecinin Türkiye’nin üzerinde hassasiyetle durduğu ve ilk defa cumhuriyet hükümetlerinin hükümet programında yer alan önemli bir konu olduğunu söyledi. Ülke etrafında yaşanan onca hadiseye rağmen Türkiye’nin çözüm sürecini yürütmesi, ülkede yaşanan terör sürecini sona erdirecek, silahları tamamen bıraktıracak ve terörün bitmesine yol açacak adımı cesaretle atması son derece önemli olduğuna vurgu yapan Bozdağ, “Türkiye’nin her yanında insanlarımız şiddetin bittiği, kanın ve gözyaşının tamamen sona erdiği bir Türkiye arzuluyor. 
 
Hükümet olarak biz de böyle bir Türkiye’yi milletimizin hizmetine sunabilmek için elimizden gelen çabayı sürdürüyoruz. Her ne kadar çözüm sürecini eleştirenler varsa onlar çözüm sürecinin alternatifi bir projeyi bugüne kadar ortaya koyamadılar. Çözüm sürecine karşı çıkanların 30 yılı aşkın yıldır Türkiye’de süre giden terörü sona erdirmek için projeleri nedir, programları nedir, tavsiyeleri nedir? Şuana kadar bize tavsiyede bulunan yok. Konuşuyorlar, onların konuştukları, Türkiye’nin geçmişte uyguladığı konulardır.
 
 Geçmişte olağanüstü hal ilan edildi, ülkenin bazı illerinde OHAL kuralları uygulandı. Terörü azaltan bir fonksiyon icra etmedi aksine terörü daha da artmasına yol açtı. Biz terörü sona erdirmek için terörü doğuran nedenleri ortadan kaldırılması ve bu konuya güvenlikçi bir pencerenin yanı sıra başka pencereden de bakma gerekliliğine inandık. Bu çerçeve de milli birlik ve kardeşlik projesi ve şimdide çözüm süreci olarak yürüdüğümüz bir süreci başlattık. Tüm derdimiz terörün bittiği bir Türkiye’yi ortaya çıkarmaktır. Bunun üzerinde çalışmalarımız sürüyor” şeklinde konuştu.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam