EMEKLİLERE VE ASGARİ ÜCRETLİLERE EK ZAM YAPILMALI

2 Ocak 2015 21:01
Videoyu Aç EMEKLİLERE VE ASGARİ ÜCRETLİLERE EK ZAM YAPILMALI
A
a

Çorum Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, emeklilere ve asgari ücretle çalışanlara ek zam yapılması gerektiğini vurgulayarak yapılan zamların hükümetin çizdiği pembe tablo ile çeliştiğini dile getirdi.

Çorum Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz yaptığı yazılı basın açıklaması ile emeklilere ve asgari ücretlilere yapılan zamları eleştirerek, emekli ve asgari ücretle çalışanların maaşlarına ek zam yapılması gerektiğini savundu. Yoksulluk sınırının 1400 TL olmasına rağmen, emekli ve asgari ücretle çalışan vatandaşların maaşlarının 1000 TL altında kalmasının kabul edilemez olduğuna değinen Sakınmaz, hükümetin çizdiği pembe tablo ile verilen zamların çeliştiğini kaydetti.

Açıklamalarını sürdüren Sakınmaz, “2001 yılında Asgari ücreti eleştiren bu günün Cumhurbaşkanı Erdoğan Bey şu sözleri ile yapılan zammı eleştirmişti, İşçiye bir bardak çayla bir simidi çok görüyorlar, maalesef bu gün ki İktidarda, eleştirdikleri Asgari Ücret zamlarında farklı bir durum ortaya çıkaramamışlardır. Açlık sınırı 1200 lira yoksulluk sınırı 1400 lira olmuşken Asgari ücretin Bin liranın altında kalması Çizilen pembe tablolarla çelişki içermektedir. Ürünlere gelen zamlara bakacak olursak, örneğin, Doğalgaz, Elektrik, Su %9, Gıda %11, Ekmek %11, Ulaşım %20, Meyve %38, Kiralar %50 oranında artışlar sergileyerek asgari ücret, emekli ve memur maaşlarını hem eritmiş hem de memuru, emekliyi ve işçiyi zarara sokmuştur. Sonuç olarak asgari ücret, emekli ve memur maaşlarına yapılan zamların çok düşük olduğu ortaya çıkmaktadır. Bir diğer konu ise Türkiye’nin sürekli büyüdüğü geliştiği hükümet yetkililerince vurgulanıyor.

Her basın toplantısında ve mitinglerde dile getirildiği gerçeğini cümle âlem biliyor. Madem öyle bu refah payı neden emekli, memur ve asgari ücretlinin maaşlarına yansımıyor? Kamuoyundan saklanan diğer bir husus emeklilere, memurlara ve asgari ücretlilere ülkenin büyüme oranından pay verilmiyor, oysa bunlara refah payı kadar da maaşlara artış yapılması gerekmektedir.“ Hükümet yetkilileri Türkiye’nin son 10 yılda yüzde 300 büyüdüğünü söylüyor. Bu büyümede emekli, asgari ücretli ve memurların katkısı yok mudur? Niçin bu insanlara ülkenin büyüme oranından pay verilmiyor.”Bütün emeklilere, memurlara ve asgari ücretlilere yapılması gereken iyileştirmeler ve vaatler sadece belli bir kesime yapılmış, büyük bir hataya imza atılmıştır. Hâkim ve savcılara öz evlat muamelesi yapılmış, diğer emekliler, memurlar ve asgari ücretliler üvey evlat muamelesi görmüştür. Gariban memurlara yapılan 123 tl’lik zam ve asgari ücretli ve emeklilere yapılan 37 TL lik zamma karşılık hâkim ve savcılara 1155 TL, akademik personele de 725-835 TL zam yapılarak maaş farkları arasındaki uçurum derinleştirilmiştir. Biz Saadet partisi olarak eşitlik ve adaletten yanayız.

Elbette ki bilim adamlarına hâkim ve savcılarımıza gereken zamlar yapılmalıdır fakat bu sadece belirli bir zümreyi ve kamu kesimini değil bütün kamu ve asgari ücretli çalışanlarını kapsamalıdır. Memurlara, emeklilere ve asgari ücretlilere enflasyon farkı ödenmelidir. Mademki ülke büyüyüp gelişiyor bu gelişmeden ve büyümeden ayrım yapılmadan memur, emekli maaşları ve asgari ücretliler de nasibini almalıdır. %3 + %3 zam yetersiz olup ek ödeme yapılmalıdır. Çocuk ve aile yardımı iyileştirilmelidir. 2014 -2015 yılları çalışan memurlar ve emeklileri için gerçek bir kayıp yıllı ve yılları olacaktır. Buda Türkiye de kara bir leke olarak kalacaktır. Düşünebiliyor musunuz? Hükümet masaya oturmadan maaş artışları için yıllık %6.50 oranında artış teklif ederken Oysa alındığı söylenen bu 123 TL %5,1 e tekabül etmektedir. Hâlbuki 2014 enflasyon rakamları ortada %9,8 yani her ay memurun ortalama kaybı %4,7 ayrıca vergi matrahlarından meydana gelen kayıpları da eklediğimiz zaman 2014 yılı için memur maaşlarından her ay 183 TL ile 260 TL arasında bir kayıp söz konusudur.

” Sayın Hükümete çağrımızdır. Sesimize kulak verin memurlarımızın, emeklimizin ve asgari ücretli çalışanın mali durumları iyi değil. Bütün memurlarımız ve emeklileri maddi sıkıntı içindedir. Okula giden çocuklarına harçlık veremiyorlar, işlerine rahat gidip gelemiyorlar. Türkiye iklimi bakımında kış şartları çok zor geçen bir ülkeyiz, ısınma ve barınma sorunları bakımından memurlarımız ve emeklileri sıkıntı yaşamaktadır, insanlarımız artık kime dertlerini anlatacaklarını bilememekteler. Çünkü önümüz seçim fazla konuşan kişiyi Milletvekili ya da adayı veyahut bir yerlere müdür yapmazlar.” “İçinde bulunduğumuz hayat şartları gereği, yapılanın haksızlık olduğunu söylüyoruz. Ve bütün memurlara, emeklilere ve asgari ücretlilere ek zam istiyoruz. Sayın Hükümete çağrımızdır. Emekliler ve asgari ücretliler perişan, Emekliler ölüme terk edilmiş durumdadır. Bu ek zammı bütün çalışanlara ve emeklilere istiyoruz. Asgari ücretli ve Emekliler aç ve açlık sınırında geçim sıkıntısı çekiyor onlara da bir gıdım bir lokmalık zam yapalım diyebildiniz mi. Hayır demediniz çünkü her şey ortada. Sözüm sivil toplum kuruluşlarına, işci ve memur sendikalarına Hala var olduğuna inandığımız vicdanınıza sesleniyoruz, Memurlar, emekliler ve asgari ücretli işçiler zor durumda ek zam talebimize destek verin.

Sayın iktidara Erbakan hocamızın dönemini hatırlatarak asgari ücretliye, memura, işçiye, çiftçiye verdiği zamları hatırlamalarını istiyoruz. Seçim zamanı gelince bizde Erbakan hocanın öğrencileriyiz diyorsunuz eğer Erbakan hocamızın görüşünü ve yaptıklarını benimsiyor iseniz Erbakan hocamızın yaptıklarından ders almalısınız. Güçlüden yana değil güçsüzün yanında da olmalısınız. Her zaman hak ve adalet merkezli düşünmeli ve çalışmalısınız. Hükümetten 12 yıldır göremediğimiz söylem ve eylem birliği istiyoruz. Biz milli görüşçüler olarak her zaman söylediğimiz gibi adil olacağız acil çözeceğiz. Erbakan Hükümetin 11 ayda yaptığını maalesef iktidar 12 yılda yapamamıştır. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam