Fatma Çöpür “Siyasetin Kadın Nezaketine İhtiyacı Var”

8 Mart 2015 13:47
Videoyu Aç Fatma Çöpür “Siyasetin Kadın Nezaketine İhtiyacı Var”
A
a

Çorum AK Parti Milletvekili A.Adayı Fatma Çöpür Ak Parti iktidarında Hedefimiz siyasete kadın elinin daha çok değmesidir. Siyasetin kadın nezaketine ihtiyacı var”

Çorum Ak Parti milletvekili A.Adayı Fatma Çöpür Kadın ihtiyacının siyaset'teki yerini bu dönemde bu millete anlatmak lazım. Bunu hep beraber başaracağız inşallah” dedi.


Ak Parti İktidarında toplumun dışında olup da özel destek verilmesi gereken gruplara yönelik çok büyük faaliyetler yapılmıştır. Çöpür, “Kimdir bunlar; Kadınlar, engelliler, yoksullar, çocuklar, şehit ve gaziler. Hamdolsun ki hükümetimiz bu alanda çok büyük atılımlar attı. Kadın istihdamını artırdı. Yine 2002 genel seçimlerinde parlamentoda kadın milletvekili sayısı 24, kadın temsil oranı yüzde 4,4 iken, 2011 seçimlerinde kadın milletvekili sayısı 79’a yükselmiş ve kadının temsil oranı yüzde 14,3 olmuştur” ifadelerini kullandı. 7 Haziran 25. dönem Milletvekili Seçimlerinde Çorum'dan seçilecek bir noktada dan Kadın adayının gösterileceğine  inanıyorum dedi.

Çorum Ak Parti Milletvekili A.Adayı Fatma Çöpür şunları kaydetti:

“Eskiden başörtülü bayanları okullara almazlardı, kamuda çalıştırmazlardı, bu millet beni temsil etsin diye Ankara’ya gönderdiklerini, kusura bakma millet seni seçer ama bizim kriterlerimize uymuyorsunuz diye salonda çevrilenler vardı. Milletin  desteği ile bunların hepsini aştık. 2004 genel seçimlerinde kadın başkan sayısı 18 kişi iken, 2014 yerel seçimlerinde 30 kişinin üzerinde kadın belediye başkanı seçilmiştir. Ülkemizdeki üniversitelerde kadın öğretim üyesi oranı yaklaşık yüzde 41’dir. Ak Parti iktidarı  Fırsat eşitliğini sağladı.”

Toplumumuzda son zamanlarda yaşanan Kadına yönelik şiddet ve kötü muamelenin sona erdirilmesi amacıyla kadının toplumda daha aktif hale gelmesi, siyasette daha çok etkin rol oynaması, iş hayatında yer alması ve aile toplumumuzu bilinçlendirmek adına çalışmalar yapacağız. Aile ve aile birliğini ayakta tutan elbette kanunlar devlet ve bakanlıklar değildir. Ailede esas olan karşılıklı anlayıştır. Kadın erdem hadisesidir. Asla bir nesne ve obje değildir.Kadın olarak hedefimiz siyasete kadın elinin daha çok değmesidir.

Fatma Çöpür 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak  şu sözlerine yer verdi. 

Değerli Hanım Kardeşlerim;

Bizler hayatın her alanında, sevgiyi, fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil ediyoruz. Huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları için çalışıyoruz. Sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdiğimiz nesillerle geleceği imar ediyoruz. Hanım kardeşlerimiz; bilim, siyaset, eğitim, kültür-sanat ve iş dünyasında herkesi gururlandıran başarılara imza atmaktadır. Kız çocuklarımızdan başlayarak, her yaştaki kadınlarımızın maruz kaldığı ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet yoluyla ortaya çıkan hak ihlalleriyle mücadele konusunda, yasal düzenlemelerle birlikte, özellikle bizlere büyük görevler düşmektedir. Kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olması sağlıklı bir toplumun ön şartıdır. Dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş mücadeleler veren bizler, büyük bir özveri ve hassasiyetle dün olduğu gibi bugün de sağlıklı, mutlu ve güzelliklerle dolu gelişmiş bir toplum olmanın mihenk taşı olma özelliğini koruyarak ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıyacağız. Kadınlarımızın, kızlarımızın şiddete maruz kalmadığı daha müreffeh yarınlar için “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’müz” kutlu olsun dedi.






 

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam