GAZETECİLER DAVET EDİLDİĞİ PROGRAMDAN KOVULDULAR

12 Aralık 2014 22:21
Videoyu Aç GAZETECİLER DAVET EDİLDİĞİ PROGRAMDAN KOVULDULAR
A
a

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Tar-Gel Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı’nda gazeteciler, toplantı salonunda kovuldu.

Çorum’un neresinde, ne zaman, kim veya kimler tarafından nasıl bir program yapılıyorsa takip etmeye çalışan basın mensupları, kimi zaman uzun süre bekletilmelerine, kimi programlarda üçüncü sınıf insan muamelesi görmelerine rağmen, sorumluluklarının bilinciyle görevlerini yapmaya çalışıyorlar. Zaman zaman tatsızlıklarla da karşılaşan basın mensupları son olarak da katıldıkları bir toplantıda hiç de hak etmedikleri bir muameleye maruz kaldılar.

Çorum’da yapılan Targel Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün davetlisi olarak toplantının yapıldığı otele giden basın mensupları beklenmedik bir tepki ve davranışla karşılaştılar.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden bir gün önce gelen davet üzerine saat 09.00’da toplantının yapıldığı mekana giden Kent Haber Gazetesi Muhabiri Ebru Çalık ve Çorum Haber Gazetesi Muhabiri Onur Mülazım’ı Tar-Gel Çalışma Grup Sorumlusu Ecevit Yılmaz toplantıdan kovdu.

Gazeteciler görüntü aldığı anda sinirlenen ve sert bir tepki gösteren Ecevit Yılmaz, “Siz kimsiniz, kim davet etti, kimden izin aldınız da fotoğraf çekiyorsunuz?” diye basın mensuplarının görevlerini yapmalarına engel olmaya çalıştı.

Basın mensuplarının davet üzerine programa katıldıklarını belirtmelerine rağmen çirkin davranışlarını sürdüren Ecevit Yılmaz, “Biz kimseyi davet etmedik. Terk edin salonu” diyerek güvenlik görevlilerini salona çağırdı. Basın mensuplarının uyarılarına hiçbir şekilde aldırış etmeyen Ecevit Yılmaz, gazetecileri salondan kovdu.

Yaşadıkları talihsizlikle ilgili bilgi veren basın mensupları, “Program öncesinde, kendimizi tanıtarak, Ecevit Yılmaz’ın unvanını ve Tar-Gel’deki görevini sorduk. ‘Program birazdan başlayacak, o zaman öğrenirsiniz’ diye ilk tepkisini gösterdi. Ancak, biz bunu hoşgörü ile karşıladık ve programı takip etmeyi sürdürdük. Daha sonra fotoğraf çekmek için kalktığımızda hiç beklemediğimiz ve öğretici olarak salonda bulunan bir kişiye hiç de yakışmayacak bir muameleye maruz kaldık. Bizim tek amacımız vardı, programı takip ederek görevimizi yapmak. Ama maalesef görevimizi yapmamız engellenmiş oldu” dediler.

 

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam