GENÇ MÜSİAD'IN PROJESİ ÇORUM'DA BAŞARILI OLDU

25 Ağustos 2015 16:54
Videoyu Aç GENÇ MÜSİAD'IN PROJESİ ÇORUM'DA BAŞARILI OLDU
A
a

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)Çorum Şubesi Gençlik Kurulu ile Çorum İl Müftülüğü tarafından hayata geçirilen ‘Bu Yaz Camideyim’ projesi kapsamında 80 öğrenci Kur’an-ı Kerim okumayı öğrendi…

Genç MÜSİAD Çorum Şubesi tarafından çocukların yazın hoşça vakit geçirip, zamanlarını iyi değerlendirmeli için Çorum Müftülüğü ile ortaklaşa başlattığı ‘Bu Yaz Camideyim’ projesiyle 80 öğrenci Kur’an-ı Kerim okumayı öğrendi. Başarılı öğrencileri ödüllendirmek için projenin uygulandığı Tevhid Cami’nde ödül töreni düzenlendi. Törene, AK Parti İl Başkanı Avukat Rumi Bekiroğlu, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Soner Meşe, MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Al, Genç MÜSİAD Genel Başkan Yardımcıları Ömer Yavuz, Mustafa Diler, Samet Ertemel ve Yasir Bayramoğlu, MÜSİAD Çorum Şube Başkanı Mücahit Ahmet Köksal ve Genç MÜSİAD Çorum Şube Başkanı Alper Tığlı, Nevşehir, Sinop ve Tekirdağ MÜSİAD Başkanları ile çok sayıda Genç MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi, öğrenciler ve aileleri katıldı.

PROJE ÇORUM’DA BAŞARILI OLDU

Gençlerin manevi değerlerine olan ilgisini arttırma hedefiyle yürütülen “Bu Yaz Camideyim” projesini bu yıl ilk olarak Buhara Tevhid Cami’nde başlattıklarını ifade eden Genç MÜSİAD Çorum Şubesi Başkanı Alper Tığlı, “Genç MÜSİAD Çorum Şubesi olarak bu projede asıl amacımız; çocuklarımızın evvela dinimizin temellerini ve Kur’an öğrenmelerini sağlamanın yanı sıra, onları camilere yaklaştırmak, kaybolmaya yüz tutmuş mahalle ve oyun kültürünü canlandırmak, teknolojik cihazlardansa akranlarının olduğu sosyal ortamlarda kendilerini ifade edebilmelerini sağlamak, onlara sorumluluk vermek, paylaşma kültürünü aşılamak, sabrı ve hoşgörüyü öğretmek gibi güzel insan olmanın gerekliliklerini aşılamak ve değerlerine sahip nesillerin yetişmesine katkıda bulunmaktır” dedi.
bu yaz camideyim çorum genç müsiad (1)
ÇOCUKLARIN KİŞİSEL GELİŞİMLERİ

Proje kapsamında kursa katılan çocuklara temel dini bilgiler, Kur’an okumaya geçiş, harf bilgisi- harflerin okunuşları, ibadet, ahlak, siyer, hadis, sure ve duaların ezberi, selamlama ve nezaket kurallarına uyma gibi bilgiler verildiğini ifade eden Genç MÜSİAD Çorum Şube Başkanı Alper Tığlı, konuşmasında şunları kaydetti:

“İletişim engellerini (alay etme, dalga geçme, emir verme) bilme ve etkisini kavrama, haklarını ve sorumluluklarını bilme ve uygulama, davranışlarını zamana ve mekana uygun olarak düzenleme, yardımlaşma davranışı ile ilgili girişimde bulunma, paylaşımda bulunma davranışını geliştirme, insanlarla ilişkide adalet kavramının önemini bilme, hak- haksızlık ilişkisini kurma, her şartta doğruyu söyleme ve dürüst olmanın gereğini kavrama ve uygulama, gereken durumlarda sabır gösterme, büyüklerine, akranlarına, farklılıklara ve hayvanlara saygılı davranma, arkadaşlarına özen gösterme, insanların değerli olduğunu bilme ve onları güzel eylemlere yönlendirme, insanlığa karşı hoşgörülü olma, üyesi olduğu gruba katılım, sadakat, koruma, sorumluluk, dinleme- anlama, yardım, destek gibi kavramlarla bağlanma üzerine dersler alan öğrenciler, bu dersler üzerinden karnelerini aldılar.” 80 öğrencinin Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenerek kursu tamamlamış olmasının önemine de vurgu yapan Alper Tığlı, projeye emeği geçen MÜSİAD Gençlik Kuruluna ve çocuklarını kursa gönderen ailelere teşekkür etti.

bu yaz camideyim çorum genç müsiad (18)
KÖKSAL: ONUR VERİCİ BİR TABLO

MÜSİAD Çorum Şubesi Başkanı Mücahit Ahmet Köksal ise Kur’an-ı Kerim’i genç beyinlere aşılamanın çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Çocukların ihtiyaç duyacakları dini bilgileri doğru adresten, doğru zamanda almaları çok sevindirici. Vatanına, milletine ailesine faydalı bireylerin yetiştiğini görebilmek bizleri onurlandırıyor. Bu doğrultuda çocuklarının dini bilgilerinin gelişmesi adına, yazın bu sıcak günlerinde yaylalara, yazlıklara gitmek yerine çocuklarını camiye gönderen ailelere teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin de Kur’an-ı Kerim okumaya devam etmelerini temenni ediyorum” dedi.

23 ÖĞRENCİYE TABLET HEDİYESİ

Konuşmaların ardından öğrenciler ilahiler okuyup, skeç gösterisi sundular. Ardından ise kursu başarıyla tamamlayıp dereceye giren öğrencilere kitap ve tabletlerden oluşan hediyeleri verildi. Kursu tamamlayan öğrencilerden 23’ü tablet, diğer tüm öğrencilerde kitap seti gibi çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

bu yaz camideyim çorum genç müsiad (14)

bu yaz camideyim çorum genç müsiad (13)

bu yaz camideyim çorum genç müsiad (12)

bu yaz camideyim çorum genç müsiad (11)

bu yaz camideyim çorum genç müsiad (10)

bu yaz camideyim çorum genç müsiad (9)

bu yaz camideyim çorum genç müsiad (8)

bu yaz camideyim çorum genç müsiad (7)

bu yaz camideyim çorum genç müsiad (6)

bu yaz camideyim çorum genç müsiad (5)

bu yaz camideyim çorum genç müsiad (4)

bu yaz camideyim çorum genç müsiad (3)

bu yaz camideyim çorum genç müsiad (2)

bu yaz camideyim çorum genç müsiad (17)

bu yaz camideyim çorum genç müsiad (16)

bu yaz camideyim çorum genç müsiad (15)

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam