Gözaltına alınmak suç işlendiğinin asla tek bir göstergesi olamaz

24 Eylül 2014 17:56
Videoyu Aç Gözaltına alınmak suç işlendiğinin asla tek bir göstergesi olamaz
A
a

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen il temsilcisi Ahmet Saatcı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde çalışan üyelerinden bir kısmının birkaç ay önce gözaltına alınmaları, takipsizlik kararıyla serbest bırakılmaları ve akabinde açılan manevi tazmin davasının kazanılmasıyla ilgili açıklama yaptı

Çorum Memur sen başkanı Ahmet Saatcı açıklamasında; “Öncelikle üyelerimizin gözaltına alınış şekillerini ve gözaltında yapılan uygulamaları asla kabul etmediğimizi, arkadaşlarımızın suçsuz olduklarına inandığımızı ifade etmiş, nihayetinde hak yerini bulmuş arkadaşlarımız takipsizlikle salıverilmişlerdi.
 
 Ancak konunun takipçisi olarak Çorum 2.Ağır Ceza Mahkemesine manevi tazmin davası açılmış, açılan dava üyelerimizin lehlerine sonuçlanarak mahkeme mağdur olan üyelerimizin suçsuz olduklarını, uğradıkları mağduriyetin manevi tazminine hükmedilerek arkadaşlarımızın kısmen onore edilmeleri sağlanmıştır. 
 
Gözaltına alındıkları gün de ifademiz şuydu; Gözaltına alınmak suç işlendiğinin asla tek bir göstergesi olamaz. Arkadaşlarımızın suçsuzluğuna bütün kalbimizle inandığımızı, yanlıştan en kısa sürede dönülmesi gerektiğini ifade etmiştik.  
 
Sendikamız bir hukuk zaferine imza atarak üyelerimizin suçsuzluğunun tescillenmesini sağlamıştır. Bu nedenle arkadaşlarımıza Memur-Sen olarak tekrar geçmiş olsun diyor, bir daha bu tip hukuk kazalarının olmamasını, üyelerimizin ve vatandaşlarımızın mağduriyetine yol açılmamasını diliyor ve talep ediyoruz.” 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam